TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TÜRKPA 12. Genel Kurulunun açılış konuştu: İktisadi, bilimsel ve kültürel anlamda üreten ülkeler olmak zorundayız

Mustafa Şentop

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM'de Türk Devletleri Parlamenterler Asemblesi (TÜRKPA) 12. Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM'de Türk Devletleri Parlamenterler Asemblesi (TÜRKPA) 12. Genel Kurulunun açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Açıklamalarda bulunan Şentop, "Türk halklarının aziz temsilcileri, bağımsız Türk devletleri Asya, Avrupa, Afrika'dan müteşekkil eski dünyanın tam merkezinde doğudan batıya uzanan bir eksen üzerinde gerek kuzey ile güney gerek doğu ile batı arasında bir anahtar konumundadır. Geçtiğimiz yüzyıllarda bu anahtara sahip olmak isteyenler aralarında bir mücadeleye girişmişlerdi. Dünyada askeri, siyasi tarihin en büyük Avrupalı stratejistleri Türk haklarının yaşadığı coğrafyayı dünyanın kalbi olarak nitelendirdiler. Bizler yaşadığımız coğrafyada eğer gerçekten manada muktedir olamazsak, elbette dünyanın anahtarlarını ele geçirmek isteyen güçlerin mücadelesi halklarımızın kaderini çizecektir. Gerçek manada muktedir olmak için iktisadi, bilimsel ve kültürel anlamda üreten ülkeler olmak zorundayız." dedi.

 

Kaynak: Haber Global TV

TBMM Başkanı Mustafa Şentop TBMM