TB2 SİHA Rusya'ya satılacak mı? Merak edilen soruya cevap

Türkiye'nin ilk yerli ve milli SİHA'larını geliştiren Baykar Teknoloji'nin Genel Müdürü Haluk Bayraktar, "Bunu yapmadık, asla yapmayacağız" diyerek TB2 SİHA'yı Rusya'ya satmayacaklarını söyledi.

Julia Chatterley’in sunduğu First Move programına katılan Haluk Bayraktar, milli SİHA'ları ve Bayraktar TB2'leri anlattı. Bayrak TB2 SİHA’ların Ukrayna’nın direnişinde oynadığı role dikkat çeken Haluk Bayraktar, bu süreçte düzenlenen bağış kampanyalarında Ukrayna’ya ücretsiz teslimat sağladıklarını da anlattı.

Mynet'in aktardığına göre; Bayraktar verdiği röportajda Bayraktar TB2'yi Rusya'ya satmayacaklarını belirterek "Bunu yapmadık ve asla yapmayacağız. Çünkü Ukrayna'yı destekliyoruz, egemenliğini, direnişini ve bağımsızlığını destekliyoruz" dedi.

BAYKAR UKRAYNA'YA SİHA HİBE ETMİŞTİ

Baykar Savunma tarafından üretilen Bayraktar TB2 SİHA'lar Ukrayna ordusu tarafından Rusya'nın işgal hareketine karşı aktif olarak kullanıldı.

TB2'LERİN SAHADAKİ BAŞARISI

TB2'lerin sahadaki başarısı dünya genelinde de konuşulurken, Ukrayna halkı da daha fazla SİHA almak için bağış kampanyası yapmıştı. Düzenlenen kampanyaya kayıtsız kalmayan Baykar ise yaptığı açıklamayla, 3 adet Bayraktar TB2 SİHA'nın Ukrayna'ya hiçbir ücret talep edilmeksizin hibe edildiği duyurmuştu.

Kaynak: Diğer

TB2 SİHA Bayraktar