Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolunda kabus anları: Organize Sanayi Bölgesi'ne ait atık yola sızdı

Gaziantep Adana Gündem haberleri
Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolunda kabus anları: Organize Sanayi Bölgesi'ne ait atık yola sızdı

Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolunun Gaziantep batı ve kuzey gişeleri arasındaki kısmına Organize Sanayi Bölgesi'ne ait olduğu belirtilen havuzda biriken atıklar sızdı. Yol çift taraflı trafiğe kapatılırken, vali olaya ilişkin ilk açıklamayı yaptı.

Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolunda kabus dolu anlar yaşandı.

Olay, Otoyolun Gaziantep batı ve kuzey gişeleri arasındaki kısmında meydana geldi.

İddiaya göre, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'ne ait atık havuzunda birken atık bilinmeyen bir nedenle sızarak TAG Otoyoluna aktı. Yaşanan sızma sonucu yol çift taraflı trafiğe kapatılırken, atık arasında mahsur kalan bir tırın şoförü itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Atığın olduğu bölgede bazı araçların da mahsur kalmış olabileceği iddia edildi.

Meydana gelen olay sonrası, durum hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirildi. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık, itfaiye, AFAD, UMKE ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, tırın içerisinde mahsur kalan sürücüyü itfaiye merdiveni ile kurtardı. Öte yandan otoyola akan atığın altında bazı araçlarında kalmış olabileceği ve kurtarma çalışmalarının başlatıldığı ifade edildi.

Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolunda kabus anları: Organize Sanayi Bölgesi'ne ait atık yola sızdı - Resim : 1

VALİDEN İLK AÇIKLAMA

Olay yerinde ilgililerden bilgi aldıktan sonra açıklamalarda bulunan Vali Gül, "Atık havuzunun taşması neticesinde otoyolda çok fazla çamur birikmiş durumda. Bu nedenle otoyolda bir tır mahsur kalmıştı. Tır şoförü de kurtarıldı ve burada yanımızda şu an. Çok şükür sağ salim kurtarıldı. Arkadaşlarımız ve ekiplerimiz çamuru başka bir yöne akıtmak için çalışmalarına devam ediyor. Yine bildiğimiz kadarıyla bir araç takla atmış ve içerisindeki 4 kişi yaralı olarak hastaneye kaldırılmış. Bunun dışında bize ulaşan herhangi bir mahsur kalan ya da ölen, hayatını kaybeden vatandaşımız yok. Çok büyük geçmiş olsun. Bütün kurumlar el birliği ile bu süreci koordineli bir şekilde çözmeye çalışıyor. Tahminimize göre 2 saate kadar olay tam anlamıyla açıklığa kavuşmuş olacak. Akan atığın herhangi bir kimyasal özelliği yok" dedi.

Öte yandan bölgedeki çalışmaların yoğunlaştığı ve bir iki saat içerisinde trafik akışının tekrar sağlanmasının amaçlandığı öğrenildi.

Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolunda kabus anları: Organize Sanayi Bölgesi'ne ait atık yola sızdı - Resim : 2

ATIĞIN ÖNÜNÜN KESİLMESİ İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Yaşanan sızma sonucu yol çift taraflı trafiğe kapatılırken, atıklar arasında mahsur kalan bir tırın şoförü itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Atığın olduğu bölgede bazı araçların da mahsur kalmış olabileceği iddia edildi. Atık havuzundan otoyola sızan atığın önünü kesmek için çok sayıda iş makinesi ile bölgede çalışma başlatıldı. Yapılan çalışma ile otoyoldaki atığın da boşaltılması amaçlanıyor.

Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolunda kabus anları: Organize Sanayi Bölgesi'ne ait atık yola sızdı - Resim : 3

ISIYA DUYARLI DRONE İLE ARAMA 

Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nun Gaziantep batı ve kuzey gişeleri arasındaki kısmına Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'ne ait atık havuzundan atığın sızması sonucu yol çift taraflı trafiğe kapatılırken, atıklar arasında mahsur kalan bir tırın şoförü itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Bölgede çalışmalarına devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri bir taraftan otoyoldaki atığı temizlerken, diğer taraftan da ısıya duyarlı dron ile arama çalışması yapıyor. İtfaiye ekipleri, ısıya duyarlı dron ile çamur yığını altında araç ya da insan kalıp kalmadığını kontrol ediyor.

 

Kaynak: İHA

TAG otoyolu Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu atık