Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için Edirne'ye akın edenler sokakta sabahladı

Koronavirüs pandemisi nedeniyle bir yıl ara verilen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 660'ıncısını izlemek için binlerce vatandaşın Edirne'ye gelmesiyle otellerde yer kalmadı. Çok sayıda güreş sevdalısı geceyi parklara ve meydanlara kurdukları çadırlarda uyuyarak geçirdi.

660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri bugün Edirne Sarayiçi Er Meydan’ında küçük boy kategorisindeki pehlivanların güreşleriyle başlayacak. 11 Temmuz Pazar gününe kadar çeşitli kategorilerdeki pehlivanların güreşleriyle devam edecek olan güreşleri izlemek isteyen güreş sevdalıları Edirne’ye akın etti.

Otel ve pansiyonlarda yer bulamayan güreş sevdalıları, başta Selimiye Camii çevresi olmak üzere, kent merkezinde bulunan meydan ve parklara kurdukları çadırlarda geceyi geçirdi. Bazı vatandaşların geceyi çadırlarda geçirmek için hazırlıklı geldiği, otellerde yer bulamayan ve buna hazırlıksız yakalanan çok sayıda vatandaşın ise, çevreden temin ettikleri kartonları altlarına sererek uyuduğu kameralara yansıdı.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için Edirne'ye akın edenler sokakta sabahladı - Resim : 1

Güreş sever Zülfü Aktaş, açık havada yatmanın mutluluk verici olduğunu söyledi. Bir başka güreş sever Turgut Öz de, hazırlıklı geldiklerini Edirne'ye gelirken yanlarında çadır battaniye gibi yatacak malzemeler getirdiklerini söyledi. Sakarya'dan geldiğini ifade eden Basri Erdinç, Selimiye Camii gölgesinde yattıkları için çok memnun olduğunu anlattı.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için Edirne'ye akın edenler sokakta sabahladı - Resim : 2

10 Temmuz Cumartesi Günü ise 660'ıncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri müsabakaları gün boyunca sürecek. 11 Temmuz Pazar Günü, güreşler 09.00’da başlayacak. Saat:13.30’da Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin Açılış Töreni gerçekleştirilecek. Saat 15.00’te ise 2022 yılı 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Ağalık Koç Satış İhalesi yapılacak. Saat 17.30’da ise 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin Başpehlivanlık Güreşi gerçekleştirilecek. Program saat 18.30’da 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, ödül töreni ile son bulacak.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için Edirne'ye akın edenler sokakta sabahladı - Resim : 3

ŞENTOP VE KILIÇDAROĞLU PAZAR GÜNÜ EDİRNE'DE

Öte yandan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da pazar günü Edirne'ye geliyor. Kentte bir takım açılışlara katılacak Kılıçdaroğlu ve Şentop, final güreşlerini statta izleyecek.

Kaynak: İHA

koronavirüs pandemisi Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Edirne