Tansu Çiller'den oğlu Mert Çiller'in eşine şiddet uyguladığı iddiasına ilişkin açıklama

Ayasofya'nın ibadete açılış törenine katılan eski Başbakan Tansu Çiller, oğlu Mert Çiller'in eşine şiddet uyguladığı iddiası ile ilgili soruya yanıt verdi. Çiller, "Bunu Ömer adaleti ile dahi düşünsem, doğru ve hakikat ile örtüşür bulmuyorum" dedi.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, bugün kılınan cuma namazının ardından ibadete açıldı. Ayasofya’ya gelenler arasında eski başbakanlardan Tansu Çiller de yer aldı. Namaz öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Çiller, bir gazetecinin sorusu üzerine oğlu Mert Çiller’in eşi Zeynep Çiller’e şiddet uyguladığı iddiaları hakkında konuştu. Çiller, dayak iddiasıyla ilgili şunları söyledi:

"Tabii şunu söylemek lazım, kadına şiddete tümüyle karşıyım. Bunu kim yaparsa yapsın, kadına kalkan eli tutarım. Buna müsaade etmem. Ancak bugün bir algı operasyonu da söz konusu. Bu algı operasyonunda çizilmek istenen bir imaj, çizilen bir resim var. Bunu Ömer adaleti ile dahi düşünsem, doğru ve hakikat ile örtüşür bulmuyorum. Herkes bir şey söyler ama Allah’ın da bir hesabı vardır ve zaman da daima doğrunun yanındadır. Yine öyle olacaktır. Ne olursa olsun çok üzgünüm, aileler dağılmasın. Özellikle küçük çocuklar etkilenmesin, üzülmesin."

Tansu Çiller'den oğlu Mert Çiller'in eşine şiddet uyguladığı iddiasına ilişkin açıklama - Resim : 1

NE OLMUŞTU?

Sözcü'den Hayati Arıgan'ın haberine göre, Zeynep Çiller, eşi Mert Çiller tarafından gördüğü şiddetin ardından olayı mahkemeye taşıdı. Mert Çiller ile 11 yıllık bir evliliği olan Zeynep Çiller, avukatları Kezban Hatemi ve Nezihe Hıdıroğlu aracılığı ile İstanbul Aile Mahkemesi'ne boşanma davası açtı.

Zina, pek fena muamele, onur kırıcı davranış, şiddetli geçimsizlik, evlilik birliğinin temelden sarsılması gerekçeleriyle boşanma davası açan Zeynep Çiller, Mert Çiller'den 10 milyon TL tazminat ve çocukları ve kendi için de aylık 300 bin TL nafaka istedi. Aile Mahkemesi, Mert Çiller hakkında evden uzaklaştırma ve Zeynep Çiller’e yaklaşmama cezası verdi.

Dava dilekçesinde yer alan iddialar arasında, 5 Mayıs'ta Mert Çiller aile konutunda çocuklarının gözü önünde Zeynep Çiller'e şiddet uygulamasının ardından çift karakolluk olması yer aldı.

 

Tansu Çiller