Tam kapanmada cuma namazı kılınacak mı?

Tam kapanmada cuma namazı kılınacak mı?

Dün akşam saat 19:00 itibarıyla tam kapanma süreci başladı. Bugün ise vatandaşlar cuma namazının kılınıp kılınmayacağını merak ediyor? 30 Nisan'da cuma namazı kılınacak mı sorusuna yanıt Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan geldi.

Sokağa çıkma yasağının uygulanacağı tam kapanma dönemi hakkında açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Tam kapanmada cuma namazı kılınacak mı, camiler açık mı?' sorularına yanıt verdi. 

Erbaş, tam kapanma sürecinde teravih hariç camilerde cemaatle namaz kılınacağını açıkladı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet TV ekranlarından canlı yayınlanan “İyilik Vakti” programının konuğu oldu. Başkan Erbaş, 29 Nisan Perşembe akşamı saat 19.00'dan başlayıp, 17 Mayıs Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek şekilde uygulanacak tam kapanma sürecinde camilerin açık olacağını belirtti.

TAM KAPANMADA CAMİLER AÇIK MI?

Erbaş, tam kapanma sürecinde camilerin açık olacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Bu kapanma günlerinde camilerde cemaatle namaz kılınacak. Kapanma günleri bundan önce de oldu. Camilerimiz açık. Teravih namazı hariç cuma ve vakit namazlarımız kılınıyor. Şu bir yıldır defalarca sokağa çıkma kısıtlamaları yaşadık. Şimdi 17 gün sürecek bir tam kapanma yaşıyoruz. Ne olur milletimiz, bu fedakarlığı madem yapıyoruz, çok titiz davranalım, dikkat edelim. Mesafeye, tedbirlere, maskeye, mesafeye, temizliğe ve diğer tedbirlere riayet edelim. Bütün kardeşlerimize buradan tavsiye ediyorum, rica ediyorum. Bu hastalıktan bir an önce kurtulalım inşallah."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, tam kapanma süreciyle yeni bir dönemin başladığını belirtmiş ve camilerle ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Soylu vatandaşların da mahalledeki camilere giderek namaz kılabileceğini söylemişti.

Kaynak: Haber Global TV

cuma namazı Ali Erbaş Diyanet İşleri Başkanı tam kapanma