Tam 30 kez denedi, 73 yaşında ehliyete kavuştu!

Bursa Gündem haberleri
Tam 30 kez denedi, 73 yaşında ehliyete kavuştu!

Bursa’nın İnegöl ilçesinde 73 yaşındaki Sebahattin Bozbulut, gösterdiği azimle gençlere taş çıkarttı, 30'uncu denemesinde ehliyetini almayı başardı. 2018'den beri ehliyet almak için uğraşan Bozbulut, "Pes etmedim, ehliyetimi alana kadar devam ettim” dedi.

2018 yılında ilk arabasını alan 73 yaşındaki Sebahattin Bozbulut, daha önce kırsal Yeniceköy mahallesinde ehliyetsiz olarak traktör kullanarak tarlasına gidip geliyordu. Aracını ilk aldığı dönemde ehliyetsiz araç kullanmaktan dolayı ceza alan adam, bir sürücü kursuna başvurmaya karar verdi. 2018 yılında ehliyet almak için İnegöl’deki bir sürücü kursuna başvuran Bozbulut, burada 4 kurs dosyasından 16 kez sınava girip başarısız oldu.

2023 yılı Ocak ayında İnegöl’de faaliyet gösteren diğer bir sürücü kursuna başvuran Sebahattin Bozbulut, burada da 3 dosyadan 12 kez girdiği yazılı sınavda başarısız oldu. Vazgeçmeyen Bozbulut, 8. dosyasının ikinci hakkında sınavı geçerek ehliyet almayı hak kazandı. 

Ehliyetine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Bozbulut, şunları ifade etti:

"Ben elimden geleni yaptım. Hocalarımın dediklerini uyguladım. Ehliyetimi aldım. Gençlere tavsiyem, asla başarmaktan vazgeçmemeliler. 2018’den bu yana ilk sürücü kursun 4 tane, ikinci sürücü kursunda ise 3 tane dosyayı yakarak sürücü kurslarında başarısız oldum. Ancak bu kursa başladıktan sonra nihayet ehliyetimi aldım. Üç sene önce ehliyetsiz araç kullanmaktan dolayı bir defa 2 bin TL’lik bir trafik cezası aldım. Pes etmedim, ehliyetimi alana kadar devam ettim.” 

Kaynak: İHA

Bursa İnegöl ilçesi ehliyet