Suyun altından bir anda sıçrayan anakondanın adamı ısırdığı korkunç anlar kamerada

Anakonda Yılan Viral videolar

Anakondalar genellikle bataklıklarda, bataklıklarda ve yavaş akan derelerde, özellikle Amazon havzasının tropik yağmur ormanlarında yaşarlar.

Brezilyalı bir balıkçı rehberi, bir anakonda yılanının saldırısına uğradığında hayatını kaybetmekten kıl payı kurtuldu. Görüntüler sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Görüntülerde, anakondanın sudan dışarı fırlayıp adamı ısırdığı anlar yer alıyor.

20 saniyelik videoda, iki tahta kütüğü arasında suyun altında kıvrılmış bir anakonda görülüyor.  Kamerayı anakondaya odakladığında ani bir hamle yapan yılan bir anda sudan sıçrıyor. Yılan hızla ortadan kaybolarak teknedeki insanları şokta bıraktı. Adam ise ölmekten kıl payı kurtuluyor.

YEŞİL ANAKONDA TÜRÜ

Anakondalar, 30 metre uzunluğunda ve 550 kiloya kadar büyüyebilmekte. Görüntülerdeki cinsin ise, yeşil anakonda olduğu belirlendi. Boa ailesinin bir üyesi olan Güney Amerika'nın yeşil anakondası dünyanın en büyük yılanıdır.

National Geographic'e göre dişiler erkeklerden önemli ölçüde daha büyüktür.

Anakondalar genellikle bataklıklarda, bataklıklarda ve yavaş akan derelerde, özellikle Amazon havzasının tropik yağmur ormanlarında yaşarlar. Karada hantaldırlar ama suda sinsi ve gösterişlidirler.

Anakondalar yaban domuzlarını, geyikleri, kuşları, kaplumbağaları ve hatta jaguarları avlar. Zehirli olmayan yılanlar kaslı vücutlarını avın etrafına sarar ve hayvan boğulana kadar vücutlarını sıkarlar.

Heybetli görünümlerinin aksine zehirli olmayan anakondalar avlarını boğarak etkisiz hale getiriyor. Doğal ortamları Güney Amerika'nın tropik yaşam alanı olan bu sürüngenler genelde sulak alanlarda boy gösterse de ağaçları tırmanma yetenekleriyle de dikkat çekebiliyor.

İşte korkunç anakondanın sudan sıçradığı o anlardaki viral olan görüntüleri...

 

Kaynak: Haber Global TV

anakonda anakonda videoları nehirdeki anakonda viral videolar Brezilya