Sürücüler zor anlar yaşadı! Plastik malzeme taşıyan tır trafiği tehlikeye düşürdü

Gündem haberleri Trafik kazası Muğla

Muğla'nın Milas ilçesinde plastik malzeme taşıyan ve koruma örtüsü bulunmayan tırdan etrafa saçılan poşet ve torbalar sürücülere zor anlar yaşattı.

Milas-Bodrum Karayolu üzerinde seyir halinde olan plastik malzeme taşıyan bir tır, trafikte seyir halinde olan diğer sürücülere zor anlar yaşattı.

Tırdan savrulan plastik naylon torba ve poşetler, özellikle motosiklet sürücülerine büyük tehlike oluşturdu.

Motosiklet sürücülerinin yüzüne gelmekte olan torba ve poşetler, trafik kazalarına neden olabilecek tehlikeli durumlara yol açtı.

KAZALARI ÖNLEMEK İÇİN NELER YAPILABİLİR?

7 adımda trafik kazalarını önleyin

- Hız limitlerine uyun

- Takip mesafesini koruyun

- Alkollü araç kullanmayın

- Trafik levhalarına ve ışıklarına uyun

- Sürüşe odaklanın

- Uykulu halde araç kullanmayın

- Hatalı sollama yapmayın

TRAFİK KAZASI YAŞANMASI DURUMUNDA

Sürücüler başta olmak üzere araç içinde yolculuk eden herkesin trafiğe çıkmadan önce tüm tedbirlerini alması gereklidir ve trafikte bütün kurallara uyulmalıdır. Yayalar da onlara trafikte tanınan haklar çerçevesinde tüm kurallara uymalı ve trafikte dikkatli olmalıdır. Böylelikle yaşanması hiç istenmeyen trafik kazalarına karşı en önemli tedbirler alınmış olur. Öte yandan, tüm tedbirlerin alınmasına rağmen olası bir trafik kazası sonrası yapılması gerekenler vardır. Kazaya karışan her bir aracın sürücüsü, hayati önlemleri aldığından emin olmalıdır. Ardından, kazaya karışan araçlar, tehlike arz etmeyecek bir yere park edilerek hasarlı bölgelerin fotoğrafı çekilmelidir. Sürücülerin bu noktadan sonra mutlaka trafik kazası tutanağı doldurmaları gerekir. Bu tutanak, her bir sürücü için çok önemlidir; çünkü olası kazalar için tedbir olarak yaptırdığınız kaskonun kullanılma zamanı gelmiştir. Maddi hasarları karşılamak için ibraz edilecek tutanakların yanında sürücü belgelerinin de eksiksiz olması gerekir.

Sürücüler zor anlar yaşadı! Plastik malzeme taşıyan tır trafiği tehlikeye düşürdü - Resim : 1

 

Kaynak: İHA

muğla plastik malzeme tır tehlike