Suriyeli gencin sözleri sosyal medyanın gündemine oturdu! ''Ben bir insanım''

Viral videolar

Sokak röportajında Suriyeli gencin söyledikleri sosyal medyada gündem oldu. İnsanların tepkine karşılık kendini, savundu. Türkiye'de nasıl yaşadığını anlattı. Suriyeli gence ülkene dön, istemiyoruz diyen vatandaşlar görüldü.

Medyali Tv isimli YouTube kanalının İstanbul Üsküdar'da gerçekleştirdiği bir sokak röportajında Suriyeli gencin söyledikleri güne damga vurdu. İnsanlara, '' "Ekonomiden memnun musunuz ve yarın bir seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?'' sorusu soruldu. Ancak konu birden Suriyeli mültecilerin durumuna geldi.

SURİYELİ GENCİN DÜŞÜNCELERİ VE SÖYLEDİKLERİ GÜNDEM OLDU

Sığınmacılar ve mülteciler hakkında konuşulurken 17 yaşındaki Suriyeli gencin söyledikleri sonrası tartışma kuvvetlendi. Bir Suriyeli olarak yaşadığı zorlukları ve Türkiye'de hangi şartlarda yaşadığını anlattı. Vatandaşların tepkisiyle karşılaşsa da kendisini ifade etmeye çalıştı.

"BEN HEM ÇALIŞIYORUM HEM OKUYORUM"

"Ben dilenci değilim hem çalışıyorum hem okuyorum" diyen genç, kadınları taciz edenlerle ilgili ise "kim yapıyorsa sınır dışı edin" dedi

"Neye göre konuşuyorsun? Ülkene git" diyen yaşlı bir adama yanıt veren Suriyeli genç "Ben bir insanım ve bir insan olarak burada konuşuyorum. Bizim başkanımız bizi vuruyor, askere giden gençlerimiz kendi insanlarını vuruyor. Kendi kendimizi vuruyoruz. O yüzden buradayım" şeklinde konuştu.

''Ben bir insanım ve bir insan olarak burada konuşuyorum. Bizim başkanımız bizi vuruyor, askere giden gençlerimiz kendi insanlarını vuruyor. Kendi kendimizi vuruyoruz. O yüzden buradayım" dedi.

Kaynak: Haber Global TV

Suriyeli genç ırkçılık ben bir insanım