Suni teneffüs ve kalp masajı, kurtarmaya yetmedi: Kocaeli'de yangın dumanından etkilenen 4 yavru kedi, hayatını kaybetti

Kocaeli Gündem haberleri
Suni teneffüs ve kalp masajı, kurtarmaya yetmedi: Kocaeli'de yangın dumanından etkilenen 4 yavru kedi, hayatını kaybetti

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir binanın 2'nci katında çıkan yangının alevleri, üst kata sıçradı. Çatıda bulunan ve dumandan etkilenen, itfaiye ekiplerinin hem kalp masajı, hem de suni teneffüs yaparak hayata döndürmeye çalıştığı 4 yavru kedi, hayatını kaybetti.

Yangın dumanına maruz kalan yavru kediler, hayata tutunamadı.

Veliahmet Mahallesi Hacı Kasım Sokak'taki 4 katlı binanın 2'nci katında saat 14.00 sıralarında yangın çıktı. Üst kata da sıçrayan yangını görenlerin ihbarıyla, adrese itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, yangını kontrol altına almak için çalışma başlattı.

İtfaiyeciler, müdahale sırasında çatı katında hareketsiz yattığını gördükleri 4 yavru kediyi binadan çıkardı. İtfaiye erlerinin kalp masajı ve suni teneffüs yaptıkları yavru kediler, dakikalar süren çabaya rağmen kurtarılamadı. Yarım saatte kontrol altına alınan yangında, binadaki 2 dairede de hasar oluştu.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı. 

 

Kaynak: DHA

Kocaeli İzmit yangın yavru kedi