Süleyman Turan, Şakirin Camii'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı

83 yaşında hayatını kaybeden Yeşilçam'ın usta isimlerinden Süleyman Turan, Şakirin Camii'nde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Turan'ın cenazesine aralarında oyuncu dostlarının da olduğu yüzlerce kişi katıldı.

Evinde geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayata veda eden Türk sinemasının efsanevi oyuncularından Süleyman Turan'ın Şakirin Camii'ndeki cenaze törenine, aktörün kızı Beliz Turan'ın yanı sıra sanat camiasından çok sayıda isim katıldı.

Süleyman Turan, Şakirin Camii'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 1

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Ediz Hun, Kadir İnanır, Menderes Samancılar, Şevket Çoruh, İlyas Salman, Orhan Gencebay, Hülya Koçyiğit, Kerem Alışık, Nuri Alço, Yusuf Sezgin, Selma Güneri, Serdar Gökhan, Melih Çardak bu isimler arasındaydı. 

Süleyman Turan, Şakirin Camii'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 2

Ediz Hun, "Biz beraber sinemaya girdik 63 senesinde. Hep birlikte olduk. Çok samimi, sevecen, esprili bir insandı. Sanat kabiliyeti de çok yüksekti. Büyük bir kayıptır. Mekanı cennet olsun. Kibar ve nazik birisiydi. Benim çok yakınımdı ailemi tanıyor, çocuklarımı tanıyor. Büyük bir acı bizler için. 57 senedir beraberdik," derken Nuri Alço, "Türk sinemasının başı sağ olsun. Çok karakterli, şahsiyetli ve düzgün, devamlı şaka yapmayı seven birisiydi. Festivallerde hepimizin güneşiydi. Allah toprağını bol etsin. Güzel şekilde uğurluyoruz onu. Allah herkese böyle ölüm nasip etsin," ifadesini kullandı.

Süleyman Turan, Şakirin Camii'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 3

Kadir İnanır'ın dostuna dair söyledikleriyse şöyleydi: "Bütün insanlığın sonunda geleceği yer burası. Burada aslolan, bu dünyadan giderken arkanızda büyük bir saygınlık, büyük bir sevgi, büyük bir ilgi, büyük işler bırakmış olmanız. Hayatın bence anlamı bu. Bir gün benim için de gelirseniz çok sevinirim." 

Süleyman Turan, Şakirin Camii'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 4

Orhan Gencabay, İlyas Salman, Selma Güneri, Hülya Koçyiğit ve Mustafa Alabora'nın Turan için söyledikleri de şöyle:

Orhan Gencebay: "Süleyman abimiz, harika bir insandı. Harika bir sanatçıydı, görevini bu dünyada layıkıyla yaptı ve göçtü gitti. Hepimize Allah sabırlar versin. Allah gani gani rahmet eylesin."

İlyas Salman: "Uzun sözle küçük adamlar anlatılır. Büyük adamları anlatmak için bir cümle yeterli. Karınca ezmez, rakik, çelebi bir sinema oyuncusunu kaybettik. Kaybettik demeyelim. Çünkü o hâlâ aramızda. Her gün ekranlarımızda, perdede olacak. İzleyeceğiz filmlerini ve yad edeceğiz. Rahat uyusun." 

Süleyman Turan, Şakirin Camii'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 5

Selma Güneri: "Gerçek bir dostu kaybettik. Değerli bir abim. Sinemaya ilk girdiğim yıllardan beri tanıdığım ve birlikte çok çalıştığım bir aktör. Adam gibi adam derler ya hakikaten insan olmanın erdemlerini taşıyan mükemmel bir insandı. Bunların üzerine de aktörlüğünü koymuş hayat boyu başarılı olmuş çok yönlü birisiydi."

Hülya Koçyiğit: "Biz yakın arkadaştık, hem de çok uzun yıllara dayanan bir arkadaşlık. 1963 senesi Ses Mecmuası yarışmasından beri hep birbirimizi sevdik. Birlikte yaptığımız birçok film oldu. Onun o mütevazı kişiliği kendini çok fazla ön plana çıkarmak istemeyen bir duruşu vardı. İyi bir aile babasıydı. Çok büyük bir değeri kaybettik. Her geçen gün birimiz eksiliyoruz." 

Mustafa Alabora: "Çok alçakgönüllü bir adamdı. İnsan sevgisiyle dolu, çok kibar. Çok üzüldüm, hiç beklemediğim bir şey. Aslan gibi dururdu hayatta. Allah rahmet eylesin." 

83 yaşında aramızdan ayrılan Süleyman Turan'ın naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Süleyman Turan, Şakirin Camii'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 6

Süleyman Turan cenaze Nuri Alço Ediz Hun Kadir İnanır Karacaahmet Mezarlığı Şakirin Camii