Süleyman Soylu’dan gündeme ilişkin açıklamalar!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, kademeli normalleşmeden bekçi tartışmalarına, Türkiye'nin uyuşturucu ve terörle mücadelesinden, Thodex vurgununa kadar pek çok konuda değerlendirmelerde bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuk olduğu canlı yayında gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Bakan Soylu'nun konuşmasından öne çıkanlar:

Pandemi her bir adımını yeni yaşadığımız süreç. Dünyayı hepimiz gördük. İnsanlar morglardan cenazelerini alamadılar. Hastaneye kabul edilmediler. Çok büyük kapanmalar yaşadılar. Birçok tedbir aldılar. Biz de hem kendimize yönelik pandemi sürecinin büyümesi konusunda tecrübelerimiz ve dünyadaki tecrübeleri takip ederek adım attık. Sayın Cumhurbaşkanımız dört ana kriter belirledi. Bunlardan bir tanesi kamu düzeni. Allah'a şükürler olsun. Avrupa'da yürüyüşler, protestolar, isyanlar. Türkiye'de bir tane böyle bir şey olmadı. Birileri bunlardan rahatsız. Milletimizin hem metaneti hem sabrı, hem vakarı çok yüksek. Hem de Cumhurbaşkanımıza inancı yüksek. Kamu düzeni ve kamu güvenliği konusunda baştan itibaren vali, kaymakam, belediye başkanlarımız her kez çaba sarfetti.

"SAĞLIK SİSTEMİMİZ HİÇBİR ZAMAN ALARM VERMEDİ"

Süreç boyunca sağlık sistemimiz hiçbir zaman alarm vermedi. Aldığımız tedbirlerle vaka sayılarını 63 bin seviyelerinden 11 bin seviyelerine düşürdük. Bu süreci yönetebiliyoruz. Bizim geçişlerimizin de tedbirli olması lazım. Vatandaşlarımız da bu süreçte birçok fedakarlık ortaya koydu.

"1 HAZİRAN'DAN SONRA DAHA RAHATLAYACAĞIZ"

Aşılarda hızlanmayı yakaladığımız andan itibaren çok rahat adım atacağımızı ifade edebilirim. 1 Haziran'dan itibaren daha rahatlayacağımıza inanıyorum. Şu anda bir ölçü tutturmak yanıltmak anlamına gelir. Niyetimiz mümkün olduğunca kısıtlamaları ortadan kaldıracak adımları atmak. Amacımız ters bir rüzgarla karşılaşmamak için temizlik, maske, mesafe tüm tedbirleri ortaya koymak. Birinci aşılama bitti, ikinci aşılamada önemli bir noktaya geldik.

"İNANIN BAZI SEKTÖRLERİ KENDİM ARIYORUM"

En yakınlarımızı kaybettik. En önemli birikimlerimizi kaybettik. Dünyada ve bizde iniş çıkışlar oldu. Şu anda 10 bin seviyelerinde. Hastanelerde şu anda 850-900 kişilik potansiyel söz konusu. Kudüs meselesi mesela. Milletin kendi içindeki boşaltması gerekir. Diğer taraftan ligler. Kapatmazsanız bitersiniz dedikten sonra kapandığımızda 'esnafı bitirdiniz' diyebilen bir muhalefet var. Aşı olmayı teşvik ediyoruz. İnanın bazı sektörleri kendim arıyorum. Biraz daha sabredin, zorluğumuzu biliyorsunuz diyorum. Tekrar geri dönmeyelim diyorum.

"BEKÇİLİK SİSTEMİ, POLİS TEŞKİLATIMIZIN BAŞARILI YÜRÜTÜLMESİNİ SAĞLIYOR"

Bekçilik sistemi, Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye'ye emanet ettiği, polis teşkilatımızın sisteminin başarılı bir şekilde yürütülmesini sağlayan sistemin adıdır. 

Vatandaşımıza yönelik, görevini aşan muameleye müsamaha göstermeyiz. 

Bekçilerimizin toplam 5 aylık bir eğitim süreci var. Buradaki muradımız şu: Uyuşturucudan, hırsızlığa ve terör olaylarına kadar başarı sağlamak. Vatandaşımız bu uygulamadan memnun. Biz memnuniyet anketleri yapıyoruz. Bekçi uygulamasına yönelik ideolojik bir bakış açısı var.

"TOPLU TAŞIMAYA BİNMEYİN"

Toplu taşıma işini bu dönemde beceremedik, becerilebilirdi. Biz elimizden geldiğince yaptık. Benim otobüsü durdurup inin aşağı dememin anlamı yok. Burada ne kadar insanın binip, binmeyeceği. Benim burada milletimize de istirhamım, toplu olarak bulunduğunuz yerlerden biraz sarfı nazar etmeleri. Hastalıktan düşmemeliyiz. Gençler toplu taşımaya binmeyin. Oraya zaten zorunlu olarak binenler var. 

SOSYAL YARDIM

Sosyal vefa grupları 22 milyon haneye ulaştılar. Yaşlılara ödemelerini verdiler. Dünyada olmayan sistemler gelişti. Sadece polis, bekçi, öğretmen, imamlık yapmadılar. Vatandaşımızın ayağına gittiler. Dünyada böyle bir sistem yok. Bu tam anlamıyla herkesin birbirine destek olduğu, empati duyduğu, özellikle 65 yaş üstü büyüklerimize kıymet gösterdiği bir dönem oldu. Dünyada hasta seçmeye başladıkları zaman biz buna müsaade edemezdik. Bu büyük millet bize büyük emanetler bıraktı. En büyük emaneti karakterdir.

"TÜRKİYE'NİN KAPASİTESİ GENİŞLİYOR"

Bugün 19 Mayıs 2021. 102 yıl önce yine uluslararası saldırılara maruz kalmış ve buradan da alnın akıyla çıkmış. Bizi köleleştirmeye çalıştıkları, bizi kısıtlamaya, yok etmeye çalıştıkları bir dönemde gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlar Kurtuluş mücadelesiyle burada oturmamızı sağladı. Bugün emparyalistler aynı stretajiyi devam ettiriyor. 100 yıldır bu saldırganlık devam ediyor. 1960 darbesi Türkiye'deki kayıt dışı siyasetin başlangıcıdır. FETÖ elbaşısı beni küçümsemişti. Bugün bu telaşın temel sebebi, bu saldırganlığın temel sebebi tam da 60'ta kurulan düzenin bu millet tarafından ve sayın cumhurbaşknımızın liderliğindeki tasfiye edilmesi. Türkiye 27 Nisan e-bildirisindeki Türkiye mi? Sanayisi, ihracatı, sosyal güvenliği, üniverisiteleri, hastaneleri... Türkiye'nin kapasitesi genişliyor. Peki, Gezi zamanlarındaki Türkiye mi? Biz bugün simetrik ve asimetrik birçok saldırıyla karşı karşıya kaldık. 

ABD'YE TEPKİ

15 Temmuz'u kim yaptı, biz mi yaptık. 15 Temmuz'un faili nerede? Bugün Cumhurbaşkanımıza antisemitist diye saldıranlar 15 Temmuz'un failini ülkelerinde tutuyor. Bunu hepimiz biliyoruz. Ben bu sözlerimden dolayı Amerika'dan iki defa kısıtlama almış bir insanım. ABD Büyükelçisi randevu istiyor, vermedim, vermeyeceğim. Bu ülkeye saygı duymaya başladıkları andan itibaren ancak veririm. Cumhurbaşkanımız var, ne meseleleri varsa görebilirler. Bizim bu konuda bütün vekaletimiz sayın Cumhurbaşkanımızdadır.

"AKŞENER'İN DEDİĞİ YAKIŞIR MI"

Meral Akşener'in dediği yakışır mı? Akşener bugüne kadar ne yapmış o insanlarla ilgili, Cumhurbaşkanımız ne yapmış? O insanlar diyecekler ki, "Bizi öldürüyorlardı, Türkler sahip çıktı." Ne yaptın bu ülkeye de, ne ortaya koydunuz da siz Netanyahu ile Erdoğan'ı aynı kefeye koyuyorsunuz.

"HDP'YE SADECE BAKANLIK VERMEYECEKLER"

Eski dünya alışkanlıklarıyla Türkiye'ye elbise giydirebileceklerini düşünüyorlar. Şehit ailelerimiz ne olacak, bu mücadeleyi veren evlatlarımız ne olacak? Bizden giden biri var, bir siyaset partinin başında, başbakanlık da yaptı bu ülkede. O çok isterdi, 'aslında biz HDP'yle beraber olmalıyız'; bütün işi o. Mesele sadece iki bakanlık değil, hangi bakanlıklar olduğu belli. 6-7 aydan beri konuşuluyor. Biri başkan yardımcılığı direkt Kandil, öteki de Kültür ve Turizm Bakanlığı. Yok derlerse can yakarım. Bunu direkt Kandil söylüyor.

"TÜRKİYE'DE KALAN TERÖRİST SAYISI 260"

Bugün Türkiye'de kalan terörist sayısı 260. Bugün 4 daha gitti Şırnak Beytüşşebap'ta. 

TÜRKİYE'NİN UYUŞTURUCU MÜCADELESİ

Biz uyuşturucuda hem hedef hem transit ülkeyiz. Üç eroin rotası, birisi kuzey, birisi Balkan, biri de aşağıdan Afrika üzerinden Akdeniz'den güney rotası. Biz bu üç rotadan birisinde olmamıza rağmen Avrupa'nın yüzde 60 bazen 75 eroinini biz yakalarız. Bir doğal uyuşturucu bir de kimyevi sentetik uyuşturucu var, o da Batı'dan gider. Biz o rotanın da içerisindeyiz. Hem kendimiz hedef hem de transitiz. Dönem dönem bu iddialar yapılır. Sayın Kılıçdaroğlu bana ara sıra adam gönderir, sonra el altından başka işler yaptırmaya çalışır. Keşke bununla ilgili gönderseydi de doğrusunu anlatma fırsatına sahip olsaydık. Biz geçen yıl 2019'da 20 tondur. Biz neredeyiz AB'nin tamamı nerede? Bugün 1.9-2, şu anda yakaladığımız kokain 1.961. Bonzai, extazy, captagona kadar. Şu anda cezaevlerinde 93 bin kişi uyuşturucudan tutukludur.

"BATAKLIK OPERASYONUNUN İÇİNDE FETÖ VAR"

Dünya tarihinde uyuşturucuda mücadele eden bir numara ülke Türkiye'dir. Toplam 1.255 kilo banzai yakalandı. Bu mücadeleden çocuklarımızın hakkını kimseye yedirmeyiz. Daha dün deniz aşırı operasyon yaptık. Riskli bir operasyondu. Esrar, kokain, eroinde sürekli operasyon yapılıyor. Böyle bir tablo dünyanın hiçbir ülkesinde yok. Biz bir yanlış iş yaptık. Cumhuriyet tarihinin ilk uyuşturucudan gelir operasyonu. 2 milyarlık mal varlığı para, 17 şirkete kayyum. Bunu onla çarpın. Bataklık operasyonunda ne oldu? Kim var? İki baron yakalandı. Kemal Bey 'Baronlar nerede' diyor ya. Bataklık operasyonunda dünyanın en büyük baronlardan bir tanesi yakalandı. Bunu Türkiye ilk kez duyuyor, bataklık operasyonu içerisinde FETÖ var ve buna ulaştık.

"FETÖ'NÜN KAYNAĞINA BİNEN KILIÇDAROĞLU"

Şimdi Kılıçdaroğlu diyor ki, 'Kolombiya'dan şu kirli bilgi rotasını getirir misiniz' diyor. Bunun nasıl büyük bir baron olduğunu anlatırsam herkesin aklı şaşar. 'Kolombiya'dan Türkiye'ye gelen' dedi Kılıçdaroğlu? Bunu kim söylemiş FETÖ firarisi söylemiş. FETÖ'cülerin kaynağına binen bir ana muhalefet lideri olur mu? Organize suç şebekelerinin etkisindeki bir ana muhalefet partisi lideri olur mu?

SOYLU'DAN İSTİFA AÇIKLAMASI

Bırakın bu ülkeye ihanet etmeyi, işimi yapamadığımı düşündüğüm an bir dakika koltukta kalan namussuzdur. Bu kadar basit. Bu ülke büyük ülke. İşimi yapamadım, 1 saniye kalan namussuzdur. 

"ÖMÜR BOYU SİYASET YAPACAK DEĞİLİM"

Ömür boyu siyaset yapacak değilim nerede biterse milletimize yaptığımız hizmet için şükür ederiz biz demokrasi mücadelesi yapa yapa geldik. Benim görevim gece ikide üçte resmi gazetede çıkacak bir kararname ile biter o ana muhalefet partinin adamları çok endişelenmesinler. Benim görevim gece ikide üçte resmi gazetede çıkacak bir haberle biter benim işim bu kadar ya, o ana muhalefet partinin adamları çok endişelenmesinler ya… Ömür boyu bu görevlerde olacak halimiz yok.

THODEX AÇIKLAMASI

Bizim kanaatimiz Arnavutluk'tadır. Başka ülkeye geçtiği noktasında herhangi bir bilgimiz yok. Tüm temaslarımız yürüyor Arnavutluk'ta. Nerede olduğunu da biliyoruz.

son dakika son dakika haber