Su bulmak için sondaj açan vatandaş, büyük bir sürprizle karşılaştı! Tüm ilçenin kaderi değişebilir...

Manisa Gündem haberleri

Manisa'nın Salihli ilçesinde bir kez daha petrol heyecanı yaşandı. Üzüm bağı için su arayan bir çiftçi, siyah bir sıvı buldu. Petrol olduğu tahmin edilen sıvı incelenecek.

Manisa'nın Salihli ilçesi, yeniden petrol heyecanı yaşıyor. 

Geçtiğimiz sene petrol benzeri siyah sıvının çıktığı sondaj kuyusunun yakınında üzüm bağı için su arayan bir çiftçi, yine benzer bir durumla karşı karşıya kaldı. Kuyudan çıkan ve petrol olduğu tahmin edilen siyah sıvı, incelemeye alınacak.

BİRKAÇ AY EVVEL DE YAŞANMIŞTI

2022'nin Mayıs ayında Manisa'nın Salihli ilçesinde bir çiftçinin açtığı sondajdan, siyah renkli bir sıvı çıkmıştı. Çakmağı yaktığı anda tutuşmaya başlayan sıvı için ekipler hemen harekete geçmiş ve inceleme başlatmıştı. Analizler neticesinde çıkan sıvının yüzde 94'ü su, yüzde 6'sı ise çok kaliteli petrol çıkmıştı.

Analiz sonrası Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), bölgeyi arama çalışmaları kapsamına aldı ve sondaj çalışmaları için start verdi. TPAO'nun ilçedeki çalışmaları sürerken, bölgeden yine benzer bir haber geldi.

SIVI ALEV ALDI, ZEYTİN AĞAÇLARINI YAKTI

TRT'nin haberine göre, zeytinlikte üzüm bağı için su arayan bir çiftçi, sondaj sırasında ham petrole benzeyen siyah sıvı ile karşılaştı. Çiftçi durumu hemen yetkililere bildirdi.

208 metreden çıkan sıvıdan emin olmak isteyen çiftçinin tutuşturduğu sıvı alev aldı, zeytin ağaçlarını tutuşturdu. Kuyudan çıkan siyah sıvıdan incelenmek üzere numune alınacağı öğrenildi.

(fotoğraf kaynak: TRT Haber)

 

 

Kaynak: Diğer

manisa Salihli petrol