Stajyer avukat cinsel saldırıya uğradığını açıkladı, baro harekete geçti

Stajyer avukat cinsel saldırıya uğradığını açıkladı, baro harekete geçti

Stajyer avukat Öykü, sosyal medya hesabından yanında çalıştığı avukat M.K.'nın cinsel saldırısına uğradığını yazdı. "Ölmek istemiyorum, lütfen yanımızda olun" çağrısı yapan Öykü'nün kısa sürede yayılan mesaj sonrası İstanbul Barosu harekete geçti.

İstanbul Barosu avukatlarından M.K.'nın cinsel saldırısına maruz kalan stajyer avukat Öykü, yaşadıklarını sosyal medya hesabından paylaştı: "Herkese merhaba ben Öykü. İstanbul Barosu avukatlarından Av. M.K.'nın ben ve benim gibi birçok çalışanına cinsel saldırıda bulunduğunu ve tehditlerle bizi şikayetten vazgeçirmeye çalıştığını sizlere anlatacağım."  

"ÇOK GÜÇLÜYÜM KİMSE SANA İNANMAZ"

Avukat M.K.'nın konumu itibariyle mesleki camiada "sevildiğini" aktaran stajyer avukat Öykü, yaşadıklarını şöyle anlattı: ,"Beni daha öğrenciyken mesleğimi yapamaz hale getirmekle, rezil etmekle, bana kimsenin inanmayacağı, inansa da güçlü olduğu için kendisine bir şey yapılamayacağını söyleyerek tehdit etti. 30 yıllık ceza avukatı karşısında kimsenin bana inanmayacağını, yanımda kimsenin durmayacağını düşünerek hiçbir yere başvuramadım. Zaten Av. M.K.'da her yerde adamı olduğundan ve ona ne devletin ne de baronun bir şey yapamayacağından, hakimlerden, savcılardan daha zeki olduğundan herkesin bir açığını bildiğinden sürekli bahsediyordu."

Herkes benim gibi Av. M.K.'dan korkuyor. Hepimizi tüm Türkiye'de tanıkları olduğu, ceza hukukunu çok iyi bildiği için kavga etmeyi çok iyi bildiğini asla delil bırakmadığını sürekli olarak beyan ettiği için kimsenin şikayet etmeye cesaret edemediğini fark ettik.

"KİM BİLİR DAHA KAÇ KİŞİYE SALDIRDI"

Lütfen yanımızda olun, benim gibi patronunun cinsel saldırılarına maruz bırakılan tüm kadınlar, bunu birlikte durduralım. Daha fazla Öykü olmasın. Kim bilir kaç kişiye daha saldırdı. Eminim o bürodan yolu geçen birçok kadın Av. M.K.'nın taciz ve saldırılarına maruz kaldı. Lütfen kendinizi ve beni yalnız bırakmayın. Ben sizlerin de yaşadıklarını anlatacağı inancıyla bunları yazabiliyorum. Benim gibi bu cinsel saldırılara maruz bırakılan başka kadınlar olduğunu biliyorum.

Av. M.K. kendi oğlunu bıçakla öldürmeye çalışmış bir insan. 30 yıllık ceza avukatı, eşlerine şiddet uygulamış ve ölüm tehditlerinde bulunmuş ve bulunmaya devam eden bir adam. Can güvenliğimden endişe ediyorum. Arkamda durabilecek sizlerden başka kimsem yok. Lütfen sessiz kalmak istemiyorum, ölmek istemiyorum. Lütfen sesimi herkese duyurun."

DURAKOĞLU: GÖRMEZDEN GELİNEMEZ

İstanbul Barosu Başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu sosyal medyadan konuyla ilgili yaptığı paylaşımda "Şikayetler hakkında soruşturma açıldı. Yapılan soruşturma sonuçlandırıldı ve disiplin kuruluna sevkedildi. Öykü'nün anlatımı için de re'sen soruşturma açılacaktır. Burası İstanbul Barosu… Burada bu tür olguların görmezden gelinmesi söz konusu olamaz"dedi.

Stajyer avukat cinsel saldırı