Soylu ve Gül, yurt dışından gelen yolcunun otobüsten indirilmesiyle ilgili açıklama yaptı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül yurt dışından gelen yolcunun otobüsten indirilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Bakanların açıklamasının ardından konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Fransa'nın başkenti Paris'ten Türkiye'ye gelen yolcu uçağındaki bir kişinin, İstanbul Havalimanı'ndan karantina otobüsünden indirilip özel bir araçla götürülmesine ilişkin açıklama yaptı.

Soylu, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Fransa'dan gelen iki yolcu Kıbrıs aktarmalı olarak uçağa bindirilmiş ancak son gelen yolcularla ilgili böyle bir transit uygulamamız yok. Yanlış yapılan bu biniş işlemiyle ilgili gereği yapılıyor. Yolcular karantinaya alınıyor. 14 gün sonra Kıbrıs'a göndereceğiz. Burada ihmal kabul edilemez. Kimseye ayrıcalık tanınamaz. Tarafımızca araştırılıp, sorumlular tespit edilip gereği yerine getirilecektir. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar."

BAKAN GÜL: HUKUK GEREKENİ YAPACAKTIR

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de konuya ilişkin resmi Twitter hesabından açıklama yaptı. Gül, açıklamasına şu ifadelere yer verdi:

"Fransa’dan gelen iki yolcunun karantina otobüsünden alınması olayıyla ilgili olarak hukuk gerekeni yapacaktır. Bu konuda hiçbir taviz, hiçbir istisnai muamele kabul edilemez. Kanun önünde herkes eşittir. Olayın takipçisiyiz."

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı Fransa’dan gelen iki yolcunun karantina otobüsünden alınmasıyla ilgili soruşturma başlattı.

İçişleri Bakanı Soylu koronavirüs