Sosyal medyadan satış yaptılar! İstanbul'da sahte ilaç operasyonu: 2 gözaltı

İstanbul Sağlık Haberleri

İstanbul'da kanser ilacı kutularına koydukları sahte ilaçları barkot yapıştırarak sosyal medya üzerinden hastalara satan 2 şüpheliye operasyon düzenlendi. Operasyonda 2 milyon lira değerinde sahte ilaç ele geçirilirken 2 şüpheli de gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, özellikle kanser hastalarının kullandığı bazı ilaçlar ile soğuk zincir ilaçların sosyal medya üzerinden satıldığını tespit etti. Ekipler, satışı yapan şüphelileri 6 ay teknik ve fiziki takibe aldı. Takibin ardından ekipler 4 adrese baskın düzenledi.

Operasyonda 2 şüpheli gözaltına alınırken, şüphelilerin iş yeri ve adreslerinde yapılan aramalarda 2 milyon değerinde bin 942 kutu ilaç ile 100 adet kanser ilacına ait barkod ele geçirildi. Şüphelilerin ilaç kutularına etiket yapıştırıp içine ise sahte ilaçlar koydukları bu ilaçları gerçekmiş gibi hastalara sattıkları tespit edildi. İlaçlara el konulurken şüpheliler hakkında 'Türk Ceza Kanununun 186-187 Sayılı Kanunlarına Muhalefet' suçundan adli işlem başlatıldı. 
Sosyal medyadan satış yaptılar! İstanbul'da sahte ilaç operasyonu: 2 gözaltı - Resim : 1

 

Kaynak: DHA

İstanbul sosyal medya ilaç Sahte operasyon