Sosyal medyada tehlikeli akım! Bakan Selçuk okulları uyardı

Sosyal medyada tehlikeli akım! Bakan Selçuk  okulları uyardı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter'dan öğrencilere 'çelme takma' gibi tehlikeli hareketlerde bulunmamalarıyla ilgili uyarıda bulundu. TikTok bu akıma yönelik video paylaşımlarını yasaklama kararı aldı. TikTok'tan bir de resmi açıklama geldi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, gençler arasında yayılan ve ciddi tehlikeler doğurabilecek harekete karşı uyardı. 

Selçuk, paylaşımında, şu ifadeleri kullandı:

"Üç gencin yan yana zıpladığı ve yandakilerin ortadaki arkadaşlarına çelme takıp yere düşürdüğü bir oyun yayılıyor gençler arasında. Okullarımıza duyuru yaptık ancak bunun bir oyun ve şaka olamayacağını, beyin kanamasına yol açabileceğini gençlere anlatalım lütfen."

Sosyal medyada tehlikeli akım! Bakan Selçuk  okulları uyardı - Resim : 1

ÇELME TAKMA AKIMI NEDİR?

Yeni ve son derece tehlikeli bir trend TikTok'ta yayılmaya başladı. Ölümcül Mavi Balina oyununa benzetilen 'Kafatası Kırıcı' trendi, oldukça ciddi sorunlara yol açabiliyor.

Sosyal medyada tehlikeli akım! Bakan Selçuk  okulları uyardı - Resim : 2

Tehlikeli oyun üç kişi ile yapılıyor. İlk olarak sağ ve soldaki kişiler havaya zıplıyor. Daha sonra ise ortadaki kişi zıplarken, diğer iki kişi havaya sıçrayan kişiye çelme takıyor ve ortadaki kişi yere yığılıyor. Bu tuhaf akım nedeniyle ciddi beyin sarsıntısı geçirenler, ya da ölenler olduğu iddia ediliyor.

TİKTOK'TAN FLAŞ AÇIKLAMA! YASAKLANDI

Tik Tok bu akım altında paylaşılan bütün videolar yasaklama kararı aldı. TikTok tarafından yapılan resmi açıklamada, “TikTok olarak en önemli önceliğimiz kullanıcılarımızın güvenliği ve refahını sağlamaktır. Topluluk Kurallarımızda açıkça belirttiğimiz gibi yaralanmaya yol açabilecek tehlikeli akımları teşvik eden, tanıtan veya yücelten içeriklere kesinlikle izin vermiyoruz. Tarafımıza bildirilen bu içerikler için gerekeni yapıyor, platformdan kaldırılmasını sağlıyoruz.”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk