Sosyal medya fenomeni Pucca'ya 5 yıl 10 ay hapis!

fenomen Pucca Pucca Fan Club Selen Pınar Işık Burry Soprano Burak Aydoğduoğlu
Sosyal medya fenomeni Pucca'ya 5 yıl 10 ay hapis!

Sosyal medyada yüz binlerce takipçisi bulunan Pucca lakaplı Selen Pınar Işık ve Burry Soprano lakaplı Burak Aydoğduoğlu'nun uyuşturucu kullanımına özendirdikleri gerekçesiyle açılan davada karar verildi

Sosyal medya fenomeni Pucca hakkında, 1 milyondan fazla takipçisine sözlerinde uyuşturucu madde kullanımına özendirici ifadeler yer alan paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle açılan davada karar verildi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nca hazırlanan iddianamede, Pucca Fan Club isimli Facebook ve Burry Soprano isimli Youtube hesaplarında uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımını özendirici paylaşımlar yapıldığının tespit edildiği belirtildi. 
Burak Aydoğdu'nun ise Burry Soprano isimli youtube hesabında sözleri uyuşturucu maddeyi özendirdiği belirtilen Mary Jane isimli şarkıyı söyleyip paylaşarak uyuşturucuya özendirdiği ifade edildi.

Söz konusu iddianamenin ardından bugün mahkeme kararını verdi. Anadolu 52. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Pucca'nın isnat edilen suçu işlediğine kanaat getiren mahkeme, Pucca lakaplı Selen Pınar Işık hakkında önce 7 yıl hapis cezasına hükmetti. Fakat cezanın şahsın geleceği üzerindeki olumsuz etkisini göz önüne alarak cezanın 5 yıl 10 ay hapis ve 66 bin 660 TL para cezasına çevrilmesini kararlaştırdı. Cezanın ertelenmesine yer olmadığına karar veren mahkeme, para cezasının 24 ay taksitle ödenmesini kararlaştırdı.

Burak Aydoğdu hakkında ise daha önce aynı suça ilişkin yargılamanın gerçekleştirildiğine dikkat çeken mahkeme, daha sonrasında açılmış bu dava nedeniyle yeni bir karara gerek olmadığını belirterek davayı reddetti.

Mahkeme ayrıca Selen Pınar Işık'ın itiraz için istinaf mahkemesine gidebileceğini belirtti. 

PUCCA: BEN ŞİMDİ NE YAPACAĞIM
Pucca lakaplı Selen Pınar Işık, kararın ardından sosyal medya hesabından paylaştığı bir video ile aldığı cezayı takipçileriyle gözyaşları içinde paylaştı. Fenomen, "Günaydın arkadaşlar. Az önce 7 sene hapis cezası aldığımı öğrendim. Ben ne yapacağım?" dedi.
Pucca, mahkemedeki ifadesinde "Yüzlerce fakir uyuşturucudan eve ekmek götürüyor derken Narcos dizisinden bahsettim. Escobar'ın ölümüne atıf ve mübalağaydı. Uyuşturucu kullanma hakkın olsaydı hangisini seçerdin paylaşımım ise anlamsız ve moda olduğu için bir paylaşımımdır" demişti.

Pucca fenomen Burry Soprano youtube Burak Aydoğduoğlu