Sorgun Cumhuriyet Savcısı başından vuruldu: Gözaltına alınan 4 kişi serbest bırakıldı!

Sorgun Cumhuriyet Savcısı başından vuruldu: Gözaltına alınan 4 kişi serbest bırakıldı!

Yozgat'ın Sorgun ilçesine 2019 yılında Cumhuriyet Savcısı olarak atanan Özlem Salkım evinde başından vurularak ağır yaralandı. Olayla ilgili gözaltına alınan 4 kişi, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilmişti. 4 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Yozgat'ın Sorgun Cumhuriyet Savcısı Özlem Salkım evinde vuruldu. Bahçelievler mahallesinde bulunan evinde bir doğum günü kutlaması için toplanıldığı belirtilen Özlem Salkım başından ağır yaralandı. 

Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan olayla ilgili yapılan açıklamada Salkım'ın A.M. isimli şahsa ait silahla 'oynarken' vurulduğunu duyurdu. "Doğum günü kutlaması sırasında Özlem Salkım’ın silahla yaralanması ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılarak evde misafir olarak bulunan 4 kamu görevlisi gözaltına alınmıştır" denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Şüpheliler alınan ifadelerinde, Özlem Salkım’ın evdeki A.M’ye ait silahla oynarken silahın ateş alması sonucu yaralandığını belirtmişlerdir. Olay yerinin detaylı incelemesi uzman ekiplerce yapılarak olayda kullanılan silah, mermi çekirdeği ve kovan ile şüphelilere ait eşyalara delil amaçlı el konulmuş olay yeri muhafaza altına alınmıştır. Hayati tehlikesi bulunan yaralı Özlem Salkım'ın tedavisi devam etmekte olup, soruşturma Sorgun Cumhuriyet Başsavcılığımızca tüm yönleriyle ve titizlikle devam etmektedir."

SERBEST BIRAKILDI

Olayla ilgili gözaltına alınan 4 kişi, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. 4 kişi, savcılıktaki ifadelerinde Özlem Salkım'ın, tabanca ile oynarken silahın ateş alması sonucu yaralandığını söylediği belirtildi. Silahın sahibi olan A.M, adli kontrol şartıyla, diğer 3 kişi de ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 

HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR

Yozgat İl Sağlık Müdürü Fatih Şahin de, Salkım'ın başından aldığı kurşun yarasıyla ağır yaralı olarak önce Sorgun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını burada yapılan ilk müdahalenin ardından Yozgat Şehir Hastanesi'ne getirildiğini söyledi. Şahin, Özlem Salkım'ın şu anda hastanenin yoğun bakım servisinde tedavisinin sürdüğünü ve hayati tehlikesinin devam ettiğini ifade etti.

Kaynak: DHA

Yozgat Sorgun Özlem Salkım