Son hali sevenlerini üzmüştü: Bizimkiler'in Cemil'i Uğurtan Sayıner'den haber var!

Son hali sevenlerini üzmüştü: Bizimkiler'in Cemil'i Uğurtan Sayıner'den haber var!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde oturan 76 yaşındaki sanatçı Uğurtan Sayıner, yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. Sayıner'in tedavisine başlanırken, genel sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi

Yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi'ne yatırılan usta oyuncu Uğurtan Sayıner'in tedavisine başlandı.

İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un talimatıyla, Sayıner'i hastanede ziyaret etti. Usta oyuncunun sağlık durumuyla ilgili doktorlardan bilgi alan Karaçanta, "Sanatçımızın genel sağlık durumu iyi, bir hafta içinde sağlığına kavuşabilecek" dedi.

Sayıner'in beslenme yetersizliğinden kaynaklı bir rahatsızlık geçirdiği, genel sağlık durumunun iyi olduğu, bir hafta içinde sağlığına kavuşabileceğinin söylendiğini aktaran Karaçanta, Sayıner'e yeni tip koronavirüs (Kovid-19) şüphesiyle detaylı test yapıldığını, sonucun 2 gün içinde çıkmasının beklendiğini bildirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de yaptığı paylaşımda, "Tiyatro sanatçımız Uğurtan Sayıner, Eşrefpaşa Hastanesi'nde emin ellerde. Sayıner'e acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

 

Son hali sevenlerini üzmüştü: Bizimkiler'in Cemil'i Uğurtan Sayıner'den haber var! - Resim : 1

Türk televizyon tarihine damga vuran "Bizimkiler" dizisinde canlandırdığı "Cemil" karakteriyle hafızalara kazınan Sayıner için sanatçı dostlarının yaptığı çağrı üzerine, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri harekete geçmiş, Sayıner, ambulansla, Büyükşehir Belediyesine bağlı Eşrefpaşa Hastanesine götürülmüştü. 

Uğurtan Sayıner'in adını taşıyan kültür ve sanat merkezinin yöneticisi Hasan Kızılaslan, son dönemde usta sanatçının yaşlılığa bağlı hastalıklarının ağırlaştığını belirterek, "Buna bağlı şuur kaybı da yaşıyor. Bakımı evde dostlarının desteğiyle karşılanıyor. Ancak yine de profesyonel sağlık hizmeti gerekiyor. Bu nedenle sanatçı dostları destek paylaşımında bulundu." açıklamasında bulunmuştu. 

 

 

Uğurtan Sayıner İzmir Karşıyaka haberler