Zonguldak'ta Delta varyantı tespit edilen 50 kişi karantinada

Zonguldak koronavirüs
Zonguldak'ta Delta varyantı tespit edilen 50 kişi karantinada

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde korona virüs vakasında Delta varyantı olduğu tespit edilen 4 kişi ile teması bulunan 50 kişi karantinaya alındı.

Edinilen bilgilere göre, Alaplı ilçesine il dışından düğün törenine katılan bir aileden 4 kişide korona virüs tespit edildi. Bunun üzerine düğüne katılanlara Covid-19 testi yapıldı. Covid-19 test sonucunda bir aileden 4 kişiden alınan testler Ankara’ya gönderildi ve Delta varyant testi pozitif çıktı. Yapılan araştırmalar neticesinde 4 kişilik bu aile ile temasa geçtiği belirlenen 50 kişi evlerinde karantina altına alındı. Virüsün düğünden kaynaklı yayıldığı öne sürüldü.

DELTA PLUS VARYANTI NEDİR?

ABD, Portekiz, İsviçre, Rusya ve Çin'in aralarında bulunduğu birçok ülkede görülmeye başlanan Delta varyantının 'Delta Plus' adı verilen mutasyonu, vakaların ulusal düzeyde yeni piklere ulaşması ve normalleşme adımlarının ertelenmesi riskini artırıyor.

Delta Plus, virüsün daha kolay yayılacağını ve antikor tedavisine karşı daha dirençli olabileceğini gösteren araştırmalara dayanarak Hindistan’da “endişe verici varyant” kategorisinde değerlendiriliyor.

Kaynak: İHA

son dakika zonguldak Alaplı Delta varyant koronavirüs