Yeniden Refah Partisi "ittifak" kararını verdi: Seçimlere tek başına katılma kararı aldık

son dakika haber son dakika Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı

Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılıp katılmayacağı belli oldu. Fatih Erbakan, "14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan milletvekili seçimlerinde herhangi bir ittifaka dahil olmadan katılacağız. Cumhurbaşkanı adayı olarak bendeniz bugün Yüksek Seçim Kurulu'na başvuracağım" dedi.

Son Dakika haberi.. Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı'yla istişare sürecinin tamamlanmasının ardından kararını açıkladı.  Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi'ne, herhangi bir ittifaka dahil olmadan gireceklerini, partisinin Cumhurbaşkanı adayı olarak YSK başvurusunu yapacağını söyledi: 

Partisinin genel merkezi önüne kurulan platformda partililere seslenen Erbakan, Yeniden Refah Partisinin 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde, çok ciddi, belirleyici bir siyasi güç olarak girdiğini söyledi.

Erbakan, yetkili kurullar ve teşkilatlarla, son derece kapsamlı istişare ve müzakereler yaptıklarını belirterek "İstişareler ve müzakereler sonucunda, 14 Mayıs'ta yapılacak milletvekili seçimlerine tüm seçim bölgelerinde herhangi bir ittifaka dahil olmadan olarak girme kararı almış bulunuyoruz. Yine Yeniden Refah Partisi olarak almış olduğumuz karar doğrultusunda 14 Mayıs'ta cumhurbaşkanlığı seçiminde de Yeniden Refah Partimizin cumhurbaşkanı adayı olarak bendeniz bugün Yüksek Seçim Kuruluna başvurumu gerçekleştireceğim." diye konuştu.

Erbakan, partilileri 22 Mart'ta cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istediklerini bildirmek üzere ilçe seçim kurullarına imza vermeye davet etti.

Yeniden Refah Partisi "ittifak" kararını verdi: Seçimlere tek başına katılma kararı aldık - Resim : 1Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan daha sonra Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK), gelerek cumhurbaşkanı adaylığı başvurusunda bulundu.

100 BİN İMZA İÇİN ŞARTI

Anayasanın 101. maddesine göre; cumhurbaşkanlığına, siyasi parti grupları, en son yapılan genel seçimlerde toplam geçerli oyların tek başına veya birlikte en az yüzde 5'ini almış olan siyasi partiler ile en az 100 bin seçmen aday gösterebiliyor.

Seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerin başvuru süresi bugün saat 17.00'de sona erecek. Adaylık için gerekli 100 bin imza ise 22-27 Mart'ta toplanacak.

Siyasi partilerce cumhurbaşkanı adaylığı için yapılacak başvuru süresi ise 23 Mart saat 17.00'de dolacak. 

KESİN LİSTE AY SONU

Cumhurbaşkanı kesin aday listesi 31 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanacak ve cumhurbaşkanı seçimi propaganda dönemi başlayacak.

Kaynak: Haber Global TV

yeniden refah partisi son dakika