Yemeksepeti siber saldırıya uğradığını açıkladı: Kullanıcı bilgileri çalındı

Yemeksepeti siber saldırıya uğradığını açıkladı: Kullanıcı bilgileri çalındı

Çevrimiçi yemek sipariş sitesi Yemeksepeti siber saldırıya uğradı. Şirketten yapılan açıklamada, kullanıcıların bazı bilgilerinin çalındığı ifade edildi. Yapılan açıklamaya göre kredi kartı bilgileri güvende.

Türkiye'nin en büyük çevrimiçi yemek sipariş sitesi Yemeksepeti, siber saldırıya uğradı. Şirketin, resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamaya göre, veritabanı bilgilerinin bir bölümü, bilgisayar korsanlarının eline geçti.

Açıklamada, kullanıcıların; isim-soyisim, doğum tarihi, Yemeksepeti'ne kayıt olunan telefon numaraları ve e-posta adresleri ile kayıtlı adres bilgilerinin korsanların eline geçtiği ifade edildi. 

KREDİ KARTLARI GÜVENDE Mİ? 

YemekSepeti yaptığı açıklamda kredi kartı bilgilerinin MasterCard altyapısı ile korumalı olarak YemekSepeti veri tabanları dışında ve tamamen güvenli olarak saklandığını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre kredi kartı bilgileri güvende.

Şirketin açıklamasına göre, YemekSepeti hesaplarına üçücü tarafların giriş yapması mümkün değil. Konu ile alakalı Kişisel Verileri Koruma Kurulu'na, Ulusal Olaylara Müdahale Merkezi'ne ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na haber verilmiş durumda.

Şirketten yapılan açıklamalar şu şekilde: 

Yemeksepeti siber saldırıya uğradığını açıkladı: Kullanıcı bilgileri çalındı - Resim : 1

Yemeksepeti siber saldırıya uğradığını açıkladı: Kullanıcı bilgileri çalındı - Resim : 2

Yemeksepeti siber saldırıya uğradığını açıkladı: Kullanıcı bilgileri çalındı - Resim : 3

Yemeksepeti siber saldırıya uğradığını açıkladı: Kullanıcı bilgileri çalındı - Resim : 4

Yemeksepeti siber saldırıya uğradığını açıkladı: Kullanıcı bilgileri çalındı - Resim : 5

son dakika Son dakika haberi