Yangın bölgelerinde son durum ne? Bakan Pakdemirli: Yarın nem düşüyor, daha dikkatli olmalıyız

Yangın bölgelerinde son durum ne? Bakan Pakdemirli: Yarın nem düşüyor, daha dikkatli olmalıyız

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli gece yarısı orman yangınlarına ilişkin yaptığı açıklamada "Yarın nem düşüyor, daha dikkatli olmalıyız" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Marmaris Değirmenyanı mevkisindeki yangın yönetim merkezinde son durumla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bugün saat 12.00'den itibaren nemin yüzde 10'a düşeceğini belirten Pakdemirli, "Çok daha dikkatli olmamız lazım." ifadelerini kullandı.  Pakdemirli "107 tane orman yangını çıktı, bunun 98'i kontrol altında 9'u devam ediyor. Marmaris'teki yangına 3 uçak, 9 helikopter, 146 arazöz, 20 su tankeri, 8 dozer ve 529 personelle müdahale ediyoruz" dedi.

THK TARTIŞMALARI

Bakan Pakdemirli sözlerine şöyle devam etti: 

Yangınlarla mücadele eden en iyi ülkeler arasındayız. Türk Hava Kurumu ile ilgili asla problemimiz olmaz. Dünyanın en iyileri ile çalışıyoruz. Eskimiş ve miadını doldurmuş bir uçağı kullanma durumumuz yok. Hava Kurumunun uçakları yerine biz daha iyilerini koyduk. Bu sene 27 olan helikopter sayımızı 39'a çıkardık.

Sivil ve orman teşkilatından şehitlerin olduğu bir dönemde teşkilatımızın moralini bozmaya hiç kimsenin hakkı yoktur diye düşünüyorum 5,5 milyar fidan dikmiş bir teşkilatın başı olarak ilk yağmurlarla 1 giden fidan karşılığında bin fidan dikeceğiz

Bir ağaca paha biçemeyiz. Artık eskimiş, miadı dolmuş, herhangi bir uçağı kullanma lüksümüz yok

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli son dakika orman yangınları