Ümitcan Uygun hakkında uyuşturucuya özendirmek suçlamasıyla iddianame: 10 yıla kadar hapsi isteniyor

Ümitcan Uygun hakkında uyuşturucuya özendirmek suçlamasıyla iddianame: 10 yıla kadar hapsi isteniyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Ümitcan Uygun olarak bilinen Ümit Uygun hakkında 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Ümitcan Uygun olarak bilinen Ümit Uygun hakkında, sosyal medyada yayınladığı ve uyuşturucu içerken görülen görüntülerle ilgili soruşturma kapsamında iddianame hazırlandı. 10 Ocak 2021'de kaydedilen ve sosyal medyada yayınlanan görüntülerle ilgili hazırlanan iddianamede, Ümitcan Uygun'un "uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanılmasını alenen özendirme ve bu nitelikte yayın yapma" suçlamasıyla 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. 

OLAYIN GEÇMİŞİ

Aleyna Çakır ismini kullanan kız arkadaşı Sema Esen'in ölümüyle ilgili hakkında soruşturma yürütülen Ümitcan Uygun, uyuşturucu kullanırken çekilen görüntülerinin sosyal medyada paylaşılması üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 10 Ocak'ta gözaltına alınmıştı. 

Emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesine getirilen Uygun, hakimlikte alınan ifadesinin ardından "uyuşturucu kullanımını alenen özendirmek" suçlamasıyla 11 Ocak'ta tutuklanmıştı.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber Ümitcan Uygun ümitcan uygun kimdir