Tuzla'daki fabrika yangını kontrol altına alındı

AJANSLAR
Gündem haberleri Tuzla

Tuzla'da bulunan Deri Organize Sanayi Bölgesi'nde otomotiv yedek parçası üretilen fabrikada başlayan, ardından bitişikteki fabrikalara ve ormanlık alana sıçrayan yangına, karadan ve havadan müdahale edildi. Yangın, ekiplerin müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sürüyor.

Son Dakika Haberi...

İstanbul Tuzla'da bulunan Deri Organize Sanayi Bölgesi'nde otomotiv yedek parçası üretilen fabrikada başlayan, ardından bitişikteki fabrikalara ve ormanlık alana sıçrayan yangın ekiplerin çalışması sonucu söndürüldü. 

Tuzla'da bulunan Deri Organize Sanayi Bölgesi'nde, otomobil yedek parçası üreten fabrikada yangın çıktı. İtfaiye ekiplerin müdahale ettiği yangın, fabrikanın yakınındaki mesire alanına sıçradı. Yangın ekiplerin çalışması sonuçu kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yangın, saat 12.45 sıralarında İstanbul Deri Organize Sanayi bölgesi içerisinde yer alan otomobil yedek parçası üreten fabrikada çıktı. Fabrikada başlayan yangın hızla büyürken olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yangın sırasında fabrikada patlamalar yaşanırken ekipler, alevleri söndürmek için çalışma başlattı. Alevler fabrikanın yakınındaki Kocaeli'nin Çayırova ilçesine bağlı mesire alanına sıçradı. Ağaçlık alandaki yangın, ekipler tarafından söndürüldü.

VALİ GÜL'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Davut Gül, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Vali Gül, burada yaptığı açıklamada, "Yangın, yandaki komşu parsellere de kısmen sirayet etti. Bununla ilgili tüm kuruluşlarımız zamanında müdahale ederek yangının ormana sıçramaması için canla başla mücadele ediyor. Rüzgar çok fazla. Şu an itibariyle korkulan çok fazla bir şey yok. Herhangi bir can kaybı ya da yaralanan yok." dedi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği de yangınla ilgili yaptığı açıklamada, "18.06.2024 Salı günü Tuzla İlçesi Aydınlı Mahallesi’nde çıkan yangından 3 fabrika etkilenmiş olup, yangın ormanlık alana da sirayet etmiştir. İtfaiye, Orman İşletme Müdürlüğü, AFAD, Emniyet ve jandarma ekiplerinin müdahalesi sonucunda ormanlık alan ve iki fabrikada çıkan yangın kontrol altına alınmıştır. Ekiplerin, kontrol altına alınan bölgedeki soğutma çalışmaları devam etmekte olup, yangının sirayet ettiği 3. fabrikadaki söndürme çalışmaları sürmektedir." ifadelerine yer verdi.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Ekiplerin uzun süren çalışmasının ardından yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor.

FABRİKA ÇALIŞANI YANGINI ANLATTI

Yangının ilk çıktığı yerin yanındaki fabrikada çalışan Ergün Mutlu, duman görünce hemen itfaiyeyi aradıklarını, 5 dakika içerisinde yoğun patlamaların meydana geldiğini anlattı.

İtfaiye araçlarının 5-10 dakika içerisinde geldiğini belirten Mutlu, "Rüzgarın şiddetiyle 10 dakikada yangın aşırı derecede fabrikayı sardı. O anda orada aküler falan vardı." dedi.

İçerideki işçilerin çıkmalarına yardım ettiklerini söyleyen Mutlu, aynı noktada 2 sene önce de kısmi bir yangın çıktığını, o yangını kendi imkanlarıyla söndürdüklerini ancak bu sefer rüzgarın çok şiddetli olduğunu ifade etti.

Tuzla'daki fabrika yangını kontrol altına alındı - Resim : 1

Tuzla'daki fabrika yangını kontrol altına alındı - Resim : 2