Son Dakika! Tuzla'da bir iş yerinde patlamayla birlikte yangın çıktı

Gündem haberleri İstanbul

Gelen son dakika haberine göre İstanbul'un Tuzla ilçesindeki Orhanlı sanayi bölgesinde 3 katlı boya fabrikasında yangın çıktı. Patlamaların da meydana geldiği fabrikadaki yangın kontrol altına alındı. Yangında, 3 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi yaralandı. Patlamaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Tuzla’da Vernikçiler Sanayi sitesi içerisinde bulunan bir vernik fabrikasında saat 13.00 sıralarında büyük çaplı patlama meydana geldi. Patlama sesi Tuzla dışında Anadolu Yakasının farklı ilçelerinden de duyuldu.

Patlamanın ardından fabrika alev alev yanmaya başladı. İhbar üzerine olay yerine Tuzla’dan ve çevre ilçelerden itfaiye ekipleri sevk edildi. Ara ara patlamaların yaşandığı yangın nedeniyle gökyüzüne yoğun dumanın yayıldığı da görüldü.

Yangın aynı zamanda fabrikanın yakınında bulunan ormanlık alana da sirayet etti. İtfaiyenin müdahalesi ile fabrikadaki ve ormanlık alandaki yangın kontrol altına alındı.

3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Tuzla Kaymakamı Ali Akça, patlamada 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. İstanbul Valiliği 9 kişin yaralandığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi: 

"Bugün saat 13.15’te Tuzla ilçesi Ortamahalle Atayolu Caddesinde kimyevi üretim yapılan, Boya ve Vernikçiler Kooperatifindeki bir fabrikada henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın meydana gelmiştir.

Olay yerine ivedilikle itfaiye, ambulans, güvenlik ve AFAD ekipleri sevk edilmiş, yapılan müdahale neticesinde yangın kontrol altına alınmış, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca, yakın bölgedeki otluk alana sirayet eden yangın Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince söndürülmüştür.

Yangında hafif şekilde yaralanan (9) işçimize sağlık ekiplerince müdahale edilmiş, (T.A), (M.Ö) ve (T.T) adlı (3) işçimiz maalesef hayatını kaybetmiştir. Yangında hayatını kaybeden işçilerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralanan işçilerimize de acil şifalar diliyoruz."

tuzla patlama

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Tuzla Orhanlı Sanayi Bölgesinde meydana gelen patlamaya ilişkin soruşturma başlatıldı. Cumhuriyet Savcısının olay yerine intikal ettiği belirtildi.

Ayrıca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yangınla ilgili inceleme yapmak üzere müfettiş görevlendirdi. Ekipler süreci sahada yakından takip ediyor.

“HAYATIMDA BÖYLE PATLAMA DUYMADIM. UÇAKTAN BİR FÜZE ATILMIŞ GİBİYDİ”

Olay hakkında konuşan Abdurrahman Çankaya, “Cuma namazına giderken bir patlama yaşandı. O anda herkes kaçışmaya başlamıştı. Daha sonra büyük bir patlama daha gerçekleşti. Fabrikalardaki insanlar fabrikalardan kaçmaya başladı. Hayatımda böyle patlama duymadım. Uçaktan bir füze atılmış gibiydi, halen korku ve paniği hissediyorum. Çok sayıda yaralının olduğunu gördüm. Yangın 4 veya 5 farklı yere sıçradı, daha sonra ormanlık alana sıçrama oldu. Yaralı ve ölü olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

 

Kaynak: İHA

İstanbul Tuzla Gündem haberleri yangın