Türkiye'de koronavirüs vakası 5'e yükseldi

Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Koca, Türkiye'deki koronavirüs vakasının 5'e yükseldiğini duyurdu.

Yaklaşık 8 saat süren Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan  ortak basın açıklaması düzenledi.

Türkiye’de görülen ilk vakanın ardından virüsün hemen önünü kesecek tedbirleri aldıklarını belirten Bakan Koca, virüsün önünü keseceklerine inandıklarını belirterek, “İlk 2 vakamızın belli bir odağa bağlı olduğunu söylemiştim. Aynı temas çevresi ve aynı aile içerisinde 3 yeni tanı daha koyduğumuzu söylemek zorundayım. Üzüntümüzü azaltan sağduyu temin eden de bir realite var. Tanımlı çevre içinde olduğunu söylemek istiyorum. 5 vakanın tamamı doğrudan bağlantılı. Sonraki 4 vaka ilk tespitin hemen ardından izole edilen kişiler. 5 vakayla ilgili bu somut vakanın ardından Dünya Sağlık Örgütü son açıklamasında korona virüsün bu dönemde 124 ülkeye yayıldığını duyurdu. Kobit-19’u pandemik hastalık yani küresel tehdit ilan etti. Biz de risk küresel derken hep buna dikkat çekiyordu’’ açıklamasında bulundu.

İKİNCİ VAKAYI SOSYAL MEDYADAN DUYURMUŞTU

Koca Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Dün akşam sonuçlanan test, üzücü bir öngörüyü doğruladı.Bir hastamız daha var. İlk hastamızın, tanı konur konulmaz takibe alınan çevresindendir. Virüsün olası yayılımını bu sınırlar içinde tutabilmek için gerekli tedbirlere başvurduk. Sorunun üstesinden birlikte geleceğiz" demişti.

ALO 184 KORONAVİRÜS DANIŞMA HATTI NEDİR?

BİLİM KURULU TOPLANTISI SONRASI 3 BAKANDAN AÇIKLAMA

Bilim Kurulu Toplantısı koronavirüs Türkiye'de koronavirüs son dakika