TSK'dan Tel Rıfat ve Münbiç'te operasyon: 41 terörist etkisiz hale getirildi

Gündem haberleri Milli Savunma Bakanlığı son dakika

TSK, tarafından Tel Rıfat ve Münbiç bölgesinde yapılan operasyonlarda 41 terörist etkisiz hale getirildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Üs bölgelerimize saldıran terör örgütü PKK/YPG’den hesap sormaya devam ediyoruz. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Tel Rıfat ve Münbiç bölgelerinde tespit edilen terör yuvalarını vurarak 41 teröristi daha etkisiz hâle getirdi. Teröristleri kazdıkları çukurlara gömmeyi sürdüreceğiz" denildi.

 OPERASYONUN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

Milli Savunma Bakanlığınca açıklanan Suriye’nin kuzeyinde 41 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonun detayları ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, teröristlerin hafta sonu Öncüpınar’a gerçekleştirilen roketli saldırıların ardından Mehmetçik tarafından başlatılan operasyonun kapsamı genişletildi.

Operasyon kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki Tel Rıfat ve Münbiç bölgelerinde terör örgütü PKK/YPG üyelerine ait hedefler belirlendi.

Hedeflere yönelik kara ateş destek vasıtaları ile yapılan operasyonu SİHA’lar da destekledi. Yapılan atışlar sonucunda 41 terörist etkisiz hale getirildi, yerli ve milli üretim mühimmatlarla terör örgütüne ait aralarında sözde karargah, barınak ve sığınakların da yer aldığı çok sayıda hedefin vurulduğu öğrenildi.

Etkisiz hale getirilen teröristlerin arasında Öncüpınar’a gerçekleştirilen roketli saldırıları planlayan teröristlerin de olduğu değerlendirilirken operasyonlar sonucu hafta sonundan bu yana Suriye’nin kuzeyinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 53’e yükseldi.

 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika MSB Tel Rıfat Münbiç