Trabzon’da heyelan: 19 ev boşaltıldı

Gündem haberleri Trabzon

Trabzon’un Sürmene ilçesinde heyelan sonucu Oylum Mahallesi’nde boş haldeki 3 ev ile kullanım dışı okul, toprak yığını altında kaldı. Heyelanın ardından mahalle yolu ulaşıma kapandı. AFAD'dan yapılan son açıklamada ise 19 evin boşaltıldığı belirtildi.

Trabzon Sürmene'de ilçenin yüksek kesimlerinde karın ani hızlı erimesi sonucu toprağın yumuşamasıyla sabah saatlerinde Oylum Mahallesi’nde heyelan meydana geldi.

Dik yamaçtan gelen heyelan, evler ve yolu da aşarak Küçük Dere’ye ulaştı. Heyelanda boş halde tek katlı 3 ev, kullanım dışı okul ve lojman toprak altında kaldı. Heyelanda toprakla dolan mahalle yolu ulaşıma kapandı. 

AFAD'DAN AÇIKLAMA: 19 EV BOŞALTILDI, 2 OKUL TAHLİYE EDİLDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca (AFAD) Trabzon'un Sürmene ilçesine bağlı Oylum Mahallesi'ndeki heyelana ilişkin açıklama yapıldı. Saat 08.00 sıralarında aşırı yağışlar, karların hızlı erimesi, arazinin jeolojik yapısı ve eğime bağlı olarak meydana gelen heyelan sonrası 3 ev ile kullanılmayan bir okul ve lojman binasının toprak altında kaldığı, olayda can kaybı ve yaralanma olmadığı belirtildi. Heyelan sebebiyle Küçük Dere'nin kapandığı ve dere yatağında su birikmeye başladığı belirtilerek, şöyle denildi:

"Biriken suyun dere yatağında taşkın ve sel riski oluşturması sebebiyle riskli bölgede bulunan 19 ev boşaltılmış; 2 okul tahliye edilmiştir. Trabzon Valiliği koordinasyonunda, Trabzon il AFAD ve DSİ iş birliğiyle gerekli tedbirlerin alınarak vatandaşlarımızın mağdur olmaması için çalışmalar devam etmektedir. Bölgedeki çalışmaları takip etmek ve koordinasyonu sağlamak üzere Başkanlığımızdan AFAD Müdahale Dairesi Başkanı ile Planlama ve Zarar Azaltma Dairesi Başkanı öncülüğünde bir AFAD ekibi de Trabzon'a görevlendirilmiştir."

Trabzon’da heyelan: 19 ev boşaltıldı - Resim : 1

HEYELAN ANI KAMERADA

Bölgede irili ufaklı süren heyelan anları da çevredekiler tarafından cep telefonunun yanında DHA kamerasınca da görüntülendi. Görüntülerde, toprak kaymasının sürdüğü, ardından da çamurlu suların dereye aktığı görülüyor. Heyelanlı bölgede cep telefonuyla çekim yapan bir kişinin de ‘Koptu geliyor dağ, yol, dere kapandı. Allah korusun’ dediği duyuluyor.

Trabzon’da heyelan: 19 ev boşaltıldı - Resim : 2

Trabzon’da heyelan: 19 ev boşaltıldı - Resim : 3

Kaynak: DHA

Trabzon Gündem haberleri