TBB'de Metin Feyzioğlu dönemi bitti: Yeni başkan Erinç Sağkan oldu

Gündem haberleri
TBB'de Metin Feyzioğlu dönemi bitti: Yeni başkan Erinç Sağkan oldu

Türkiye Barolar Birliği (TBB) 36. Olağan Genel Kurulu, yapılan başkanlık seçimiyle sona erdi. Metin Feyzioğlu 156 oyda kalırken Erinç Sağkan delegelerin 181’inin oyunu alarak yeni başkan seçildi.

Türkiye Barolar Birliği 36. Olağan Genel Kurulu'nun ikinci gününde başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği için seçim yapıldı. 348 delegenin oy kullanacağı seçimde sabah saat 09:00 itibariyle başlayan oy verme işlemi 17:00’ye kadar sürdü. 

348 delegenin oy kullandığı seçimlerde, kesin olmayan sonuçlara göre Erinç Sağkan, TBB’nin yeni başkanı oldu. 

 Erinç Sağkan delegelerin 181’inin oyunu alırken, Feyzioğlu 156 oy alabildi.

Türkiye Barolar Birliği’nin yeni yönetimi için mevcut  mevcut Başkan Metin Feyzioğlu ve Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan yarışıyordu.

Metin Feyzioğlu'na karşı yarışan Sağkan’ın listesinde, Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez, Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, eski Adana Barosu Başkanı Veli Küçük, Kırklareli Barosu Başkanı Turgay Hınız, Aksaray Barosu Başkanı Ramazan Erhan Toprak, eski Muş Barosu Başkanı Abdulbaki Çelebi, Şırnak Barosu delegesi Ali Bayram, Ankara Barosu delegesi İsmail Cumhur Bozkurt yer alıyordu.

ERİNÇ SAĞKAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığına seçilen Erinç Sağkan'ın açıklamaları şöyle:

“Bütün meslektaşlarımızın çok ciddi tepkisini çektiği bu dönemde bu sonucun kaçınılmaz olduğuna inanıyorum. Türkiye Barolar Birliği’nin 36. Olağan Genel Kurulu’ndan güçlü bir ses çıkması anlamı taşımaktadır. Önemli bulduğumu ifade etmek istiyorum. Genel Kurul en yüksek karar organımızdır, değişimden yana tavrını almıştır. Bu seçim sadece bir TBB seçimi olmaktan çıkmıştır: Ülkemizde son yıllarda insan hakları ihlallerinin arttığı, Anayasa Mahkemesi kararlarının, AİHM kararlarının uygulanmadığı ve tartışmaya açıldığı noktada TBB’ye yurttaşlarımızın çok ama çok ihtiyacı bulunmaktadır. Geçtiğimiz dönemde hukukun üstünlüğünün tesisi için yeterli çabayı sarf etmediğine inandığımız bir anlayışın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bugün itibariyle başlayan şey hiçbir yurttaşın savunmasız kalmayacağıdır. Yeni TBB anlayışı yarım asırdır tahammüllerinin getirdiği hak savunuculuğunu net olarak ortaya koyacağı bir TBB olacaktır. Bugün itibariyle TBB’nin kapıları tüm avukatları ayrıştırmadan, ötekileştirmeden açık olacaktır."

ERİNÇ SAĞKAN KİMDİR?

Aslen Gümüşhane ilinin Şiran ilçesinden olan Erinç Sağkan ilk ve orta öğreniminden sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

 Ankara Barosu'nun çeşitli kurul ve merkezlerinde çalıştıktan sonra; 2010-2012 yılları arasında Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyeliği , 2014-2016 yılları arasında Ankara Barosu Genel Sekreterliği, 2016 yılından itibaren ise Ankara Barosu Başkan Yardımcılığı yaptı.

Ankara Barosu başkanlığı seçimlerine, Demokratik Sol Avukatlar grubu adayı olarak giren Erinç Sağkan 7 bin 227 oy ile baronun yeni başkanı seçilmişti.

Kaynak: Haber Global TV

Türkiye Barolar Birliği TBB Metin Feyzioğlu Erinç Sağkan