Seri katil Mehmet Ali Çayıroğlu'na 5 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi

samsun Ordu
Seri katil Mehmet Ali Çayıroğlu'na 5 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi

Ordu ve Samsun'da, 12 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Mehmet Ali Çayıroğlu'na 5 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Türkiye'yi dehşete düşüren cinayetler ile gündemde olan ve yargılanan Mehmet Ali Çayıroğlu hakkında karar çıktı.  Ordu ve Samsun'da, 12 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan, Ordu'da yürütülen soruşturma kapsamında ‘yangın çıkarmak suretiyle eziyet çektirerek, tasarlayarak öldürmek’, 'gasp' ve 'yağma' suçlarından 8 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 60 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanan seri katil Mehmet Ali Çayıroğlu hakim karşısına çıktı.

KARAR VERİLDİ

Çayıroğlu'nun yargılandığı 3 ayrı davada karar verildi. Seri katil, Sabri Güneş (68), Hasan Güneş (53), Zahide Güneş (59), Senayi Türedi (54) ve Ümit Türedi’yi (56) kasten öldürme suçundan 5 kez ağırlaştırılmış, nitelikli yağma suçundan ise 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Dursun Kurt'un (70) ölümüyle ilgili delil yetersizliği nedeniyle Çayıroğlu'nun beraatına karar verildi.

GECELERİ KAMUFLAJLI EVDEN AYRILMIŞ

Soruşturma kapsamında, tutuklu bulunan Mehmet Ali Çayıroğlu’nun işlediği öne sürülen seri cinayetlerle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, köydeki evine kurduğu güvenlik kamerasına ait görüntüler mercek altına alınmıştı. Yapılan inceleme sonunda, Çayıroğlu’nun şüpheli olduğu olaylardan 5’inin yaşandığı tarihlerde gece yarısı, evden üzerine kamuflaj kıyafet giyip, eline fener alıp çıktığı, sabah saatlerinde de geri döndüğü belirlenmişti. Çayıroğlu’nun, kurbanlarının evlerine ormanlık alandan gittiği ortaya çıkmıştı. Görüntülerde ayrıca şüphelinin kurbanlardan çaldığı av tüfeği, kuru sıkı tabanca ve eşyaları evine taşıdığı da görülmüştü.

CEP TELEFONUNDAN KURBANLARININ FOTOĞRAFLARI ÇIKTI

Mehmet Ali Çayıroğlu’na ait cep telefonunda bazı kurbanlara ait fotoğraflar bulunmuştu. Yapılan incelemede, şüphelinin öldürmeden kurbanlarının fotoğraflarını çektiği belirlenmişti. 

Kaynak: DHA

son dakika son dakika haber