Orman yangınlarından etkilenen yerler için mücbir sebep ilan edildi

son dakika son dakika haber

5 ildeki 12 noktada orman yangınları ile mücadele sürüyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, orman yangınlarından etkilenen yerler için mücbir sebep hali ilan ederken, bu yerlerde beyanname verme ve vergi ödeme süreleri ertelendi.

Türkiye genelinde orman yangınlarından 185'i kontrol altına alındı. 5 ildeki 12 noktada söndürme çalışmaları devam ediyor. 

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre 28 Temmuz-06 Ağustos 2021 tarihleri arasında, meydana gelen 208 adet orman yangınının 196'sı kontrol altına alındı. 

Antalya'nın Manavgat ve Gündoğmuş, Aydın'ın Karacasu, Denizli'nin Güney, Isparta'nın Sütçüler, Muğla'nın Marmaris, Köyceğiz, Kavaklıdere, Yılanlı, Seydikemer ve Milas'taki iki ayrı yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanlığı, orman yangınlarından etkilenen yerler için mücbir sebep hali ilan ederken, bu yerlerde beyanname verme ve vergi ödeme süreleri ertelendi. Mücbir sebep bölgelerinde bulunanlar vergileri 24 ay taksitle ödeyebilecek, bazı vergi ödemelerinin de süresi uzatılacak.

YENİKÖY TERMİK SANTRALİ ÇEVRESİNDE TEDBİRLER ARTIRILDI

Muğla’nın Milas ilçesinde günlerdir devam eden orman yangını, gece etkisini artırdı. Yangının yaklaştı Yeniköy termik santrali çevresinde tedbirler artırıldı.

Orman Genel Müdürlüğü ve İtfaiye ekipleri alevlerin santrale ulaşmasını engellemek için geniş güvenlik önlemleri alındı.Gürceğiz, Akçakaya ve Fesleğen mahalleleriyle birlikte Bayır, Habipler ve Bağdam mahalleleri de tahliye edildi. Evini terk etmek istemeyen bazı vatandaşlar jandarma tarafından ikna edildi.

ANTALYA

İbradı, Alanya, Manavgat ve Akseki ilçelerindeki yangınlar sürüyor. Bayır, Güzelbağ, Alara, Susuzköy ve Karaisa Mahallelerindeki yangınlara havadan ve karadan müdahale ediliyor. Gündoğmuş ilçesinde orman yangınlarının kontrol altına alındığı bölgelere tedbiren tahliye edilen vatandaşlar dönüşlerini sürdürüyor.

AYDIN

Karacasu ilçesinde 3 gün önce başlayan yangına müdahale sürüyor. Yangını söndürme çalışmalarına yüzlerce vatandaş, çok sayıda arazöz, su tankerleri ve beton mikserleriyle katkı sunulurken, bölge halkı ellerine aldıkları kazma ve küreklerle çalışmalara katılıyor

ISPARTA

Sütçüler ilçesinde çıkan orman yangının kontrol altına alınması için çalışma yürütülüyor.

DENİZLİ

2 Ağustos'ta Buldan ilçesine bağlı Türlübey mevkisinde, 3 Ağustos'ta Tavas ilçesine bağlı Pınarlık mevkisinde ve dün Buldan ilçesine bağlı Karaköy mevkisinde çıkan orman yangınları tamamen kontrol altına alındı. Güney ilçesindeki yangına müdahale ise sürüyor.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber