Bodrum'da orman yangınında otellerden 3 bin kişi tahliye edildi

Muğla

Muğla'nın Bodrum ilçesinde çıkan orman yangını söndürüldü. Soğutma çalışmaları 3 gün boyunca devam edecek. Alevlerin tehdit ettiği otellerde bulunan yaklaşık 3 bin kişi denizden tahliye edildi. Bölgedeki son durumu Haber Global Muhabiri Mehmet Altunışık ve kameraman Emir Ünlü olay yerinden aktardı.

Muğla'nın Milas ilçesinde çıkan orman yangınının kontrol altına alındığı belirtildi. Bölgedeki son durumu Haber Global Muhabiri Mehmet Altunışık ve kameraman Emir Ünlü olay yerinden aktardı. 

Bodrum ilçesi sınırlarına yakın noktada bulunan Kuyucak ve Güvercinlik mahallelerindeki orman yangınına havadan ve karadan müdahale edildi.

Havanın kararmasıyla hava araçlarının ara verdiği yangın söndürme çalışmalarını, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesine bağlı çok sayıda yangın söndürme ekibi yürüttü.

Yapılan müdahaleyle kontrol altına alınan yangında, 80 hektarlık ormanlık alan zarar gördü. Ekipler, soğutma çalışmalarına başladı.

Yangında herhangi bir ev ya da otelin zarar görmediği bildirildi.

 

Bodrum'da orman yangınında otellerden 3 bin kişi tahliye edildi - Resim : 1

3 BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Bölgedeki bir otelden yapılan açıklamada ise yangının otele sıçramadığı, tedbir amaçlı tahliye yapıldığı, riskin tamamen geçtiğinin yerel yetkililerce bildirilmesi durumunda otele misafirlerin tekrar kabul edileceği kaydedildi.

 

Bodrum'da orman yangınında otellerden 3 bin kişi tahliye edildi - Resim : 3

Güvenlik güçleri bölgede tedbir aldı.

 

Bodrum'da orman yangınında otellerden 3 bin kişi tahliye edildi - Resim : 4

YANGINDA SABOTAJ İDDİASI

Ekiplerin seferber olduğu yangınla ilgili sabotaj iddiası ortaya atıldı. Yangını kırmızı bir motosiklete bölgeye gelen 2 kişinin araziyi ateşe vererek hızla uzaklaştığı iddia edildi. Konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan inceleme ve soruşturmanın da sürdürüldüğü bildirildi.

Kaynak: Haber Global TV

muğla Bodrum otel yangın