MSB: Şanlıurfa Suriye sınırında 3 asker şehit oldu

Şanlıurfa Milli Savunma Bakanlığı
MSB: Şanlıurfa Suriye sınırında 3 asker şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Şanlıurfa hudut hattında, teröristler tarafından döşenen el yapımı patlayıcının (EYP) patlaması sonucunda 3 askerin şehit olduğunu açıkladı. 1 asker ise yaralandı.

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde 3'üncü Hudut Alay Komutanlığına bağlı Gültepe Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde menfeze yerleştirilen EYP’nin patlatılması sonucu 3 asker şehit oldu, 1 asker ise yaralandı.

Edinilen bilgiye göre olay, Suriye sınırında yer alan Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi 3'üncü Hudut Alay Komutanlığına bağlı Gültepe Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde yaşandı. Askeri aracın geçişi sırasında teröristler tarafından sınır hattındaki menfeze yerleştirilen el yapımı patlayıcı (EYP) patlatıldı. Sınır hattındaki güvenlik duvarının da yıkıldığı patlamada Teğmen Murat Alyakut, erler Enes Koç ile Ertuğrul Ulupınar şehit oldu, 1 asker ise yaralandı. Yaralı asker Akçakale Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Patlama sonrası bölgeye güvenlik güçleri ve ambulanslar sevk edildi. Şehit askerlerin cenazeleri, Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken bölgede arama ve tarama çalışması başlatan ekipler, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için çalışma başlattı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Akçakale/Şanlıurfa hudut hattında, 8 Ocak 2022 tarihinde, teröristlerce döşenen El Yapımı Patlayıcının (EYP) patlaması sonucu 3 kahraman silah arkadaşımız, P.Tğm. Murat ALYAKUT, P.Söz. Er Ertuğrul ULUPINAR ve P.Onb. Enes KOÇ şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

MHP LİDERİ BAHÇELİ'DEN AÇIKLAMA

MHP lideri Devlet Bahçeli 3 askerin şehit olmasıyla ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesiyle Suriye’nin Tel Abyad şehri sınırındaki Gültepe Hudut Karakolu mıntıkasında, terör örgütü PKK/YPG tarafından daha önceden tuzaklanmış el yapımı patlayıcının bir askeri aracımızın geçişi esnasında infilak etmesiyle yüreklerimize ateş düşmüştür."

SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medyadan şehit yakınlarına baş sağlığı diledi. Bakan Koca paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Akçakale Şanlıurfa hudut hattında teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının patlaması sonucu 3 kahraman evladımızı kaybettik. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, silah arkadaşlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun."

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

"Barış Pınarı Bölgesi Gültepe Hudut Karakolu’nda askeri araç geçerken yaşanan patlamada şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralanan askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!"

CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Şanlıurfa Akçakale hudut hattından gelen acı haber hepimizi derin bir üzüntüye boğdu. Kahramanlarımız Murat Alyakut, Ertuğrul Ulupınar ve Enes Koç'a Allah'tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanları cennet olsun. Milletimizin başı sağ olsun." ifadesine yer verdi.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

MSB msb haberleri Milli Savunma Bakanlığı msb haberleri