SON DAKİKA! MSB, etkisiz hale getirilen terörist sayısını duyurdu!

SON DAKİKA! MSB, etkisiz hale getirilen terörist sayısını duyurdu!

Son dakika... Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Barış Pınarı Harekatı'nda gece boyunca icra edilen harekatlar neticesinde 49 PKK/PYD-YPG'li teröristin daha etkisiz hale getirildiği duyuruldu

Milli Savunma Bakanlığı tarafından, Barış Pınarı Harekatı'nın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısının 277 olduğu bildirildi. 

Askerlerin ilerleyişi sırasında Tel Abyad'da bulunan PKK/YPG'li teröristlerin Akçakale'deki sivil yerleşim alanlarını hedef almasının ardından sınırda konuşlu topçu birlikleri karşılık verdi. Savaş uçaklarının da destek verdiği müdahale sonrası belirlenen terör hedefleri, ateş altına alındı. Tel Abyad'ın her yerinden siyah dumanlar görüldü. Zaman zaman teröristlerin havan ve roketli saldırısı, topçu birliklerinin de Tel Abyad'daki terör hedeflerini tank, obüs ve çok namlulu roketatarlar ile ateş altına alması sürüyor.

Sınıra yakın noktalardaki iş yerleri kapatılırken, polis ekipleri de sokaklarda sivilleri dolaşmamaları konusunda uyarıyor. Belediye hoparlörlerinden de sık sık yolların olası acil durumlar için açık tutulması, bölge sakinlerinin güvenli gördükleri barınak ve sığınaklara girmesi yönünde uyarı anonsları yapılıyor.

MSB: HAREKAT PLANLANDIĞI ŞEKİLDE BAŞARIYLA SÜRÜYOR

MSB, bir twitter paylaşımıyla Barış Pınarı Harekatı'nda gelen son durumu da açıkladı: "Barış Pınarı Harekatı gece boyunca karadan ve havadan başarıyla sürdürüldü. Tespit edilen hedefler Hava Kuvvetleri unsurları ve ateş destek vasıtaları tarafından ateş altına alındı. Harekat planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor."

BAKAN AKAR: ASKERLERİN MORALİ ÇOK YÜKSEK

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün başlayan harekatın ardından ilk kez kameraların karşısında konuştu. Harekatın büyük bir başarıyla sürdüğünü aktaran Akar, "Mehmetçik, kahramanlık destanı yazarak görevini yerine getirmeye devam ediyor. Mehmetçik'in morali çok yüksek. Sadece Mehmetçik'in değil, herkesin" dedi.

BARIŞ PINARI HAREKATI'NDA MİLLİ SİLAHLAR DİKKAT ÇEKTİ

ERDOĞAN: KÜRTLERLE SORUNUMUZ YOK, SORUNUMUZ TERÖRLE

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye ile ilgili mesajları konusunda ilk kez konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Üzerindeki siyasi baskıları hafifletmek için bu mesajları veriyor" dedi. Cumhurbaşkanı, Barış Pınarı Harekatı'nın amacının terör örgütüyle mücadele olduğuna dikkat çekerek, “Kürtlerle sorunumuz yok” dedi. Türkiye'nin Suriye'deki tutuklu DEAŞ'lıların durumuyla ilgili ABD ile çalışmaya başladığını açıkladı. 

“Suriye‘de rejimle ilişkilerimizi Rusya üzerinden sürdürüyoruz” diyen Erdoğan. “Suriye’nin hak ve menfaatleri için, Suriye halkı için adımlar atıyoruz. Atılan adımların hepsi buna yöneliktir. Suriye halkının bizim karşımızda olması söz konusu değil. Suriye’de aşiretler bir an önce gelmemizi istiyor, aşiretlerin çok ciddi desteği var” ifadelerini kullandı.

SURİYE SINIRINA TANK VE ZIRHLI ARAÇ SEVKİYATI SÜRÜYOR

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye sınırındaki askeri birliklere tank ve zırhlı araç takviyesi sürüyor.Kırıkhan ilçesindeki askeri birliklerde konuşlu bulunan zırhlı personel taşıyıcı araçlar ve tanklar tırlara yüklenerek Barış Pınarı Harekatı kapsamında kullanılmak üzere yola çıktı.Güvenlik önlemleri altında ilçeden ayrılarak Hassa ilçesinden geçen konvoyun Gaziantep'e doğru gittiği gözlendi. 

TERÖRİSTLER SİLAH VE MÜHİMMATLARINI BIRAKARAK KAÇIYOR

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) Fırat'ın doğusunun terör örgütlerinden arındırılmasına yönelik başlatılan 'Barış Pınarı Harekatı' planlandığı gibi devam ederken, Resulayn'da Suriye Milli Ordusuna bağlı Hamza Tümeni askerlerinden kaçan teröristlerden geriye kalan silah ve mühimmatlar görüntülendi.

ACI HABER: 1'İ ASKER 3 ŞEHİT

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı'nda YPG/PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 1 askerin şehit olduğunu, 3 askerin de yaralandı duyurdu.

son dakika son dakika haber Milli Savunma Bakanlığı Barış Pınarı Harekatı terörist haberler Haber Global