Son Dakika: MSB: Başika bölgesindeki roketli saldırıda 1 askerimiz şehit oldu

Son Dakika: MSB: Başika bölgesindeki roketli saldırıda 1 askerimiz şehit oldu

MSB, Irak'ın kuzeyinde bulunan Başika (Gedu) üs bölgesine düzenlenen roketli saldırıda bir askerin şehit olduğunu açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Irak’ın kuzeyinde bulunan Başika (Gedu) üs bölgesine bu gece saatlerinde roketli saldırı düzenlenmiştir. Atılan üç roketten biri üs bölgesine, diğer ikisi köy içerisine düşmüştür. Saldırıda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, köyde yaşayan bir çocuk da yaralanmıştır.  Bölgede bir SİHA görevlendirilmiş ve gerekli tedbirler derhal alınmıştır. Kahraman Şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı ve sabır, yaralı çocuğumuza da acil şifalar diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

ŞEHİDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Irak’ın kuzeyinde bulunan Başika üs bölgesine gerçekleştirilen roketli saldırı sonucu şehit olan 27 yaşındaki 58'nci Topçu Tugay Komutanlığı'nda görevli Topçu Uzm. Çvş. Hacı Halil Kızılay'ın acı haberi Ankara'nın Polatlı ilçesindeki ailesine ulaştı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU, BARZANİ İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, IKBY BB Mesrur Barzani ile görüştü. Barzani saldırılar hakkında (Erbil ve Başika) bilgi verdi. Bakan Çavuşoğlu'na başsağlığı dileklerini iletti.

BAKAN SOYLU'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Irak'ın kuzeyinde üs bölgesine yapılan saldırıda şehit olan Mehmetçik için "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Milletimize başsağlığı diliyorum" açıklamasında bulundu.

Bakan Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Irak'ın kuzeyinde bulunan Başika Üs Bölgesi'ne, hain teröristler tarafından yapılan saldırı sonucu Şehit düşen kahraman evladımıza Allah'tan rahmet, ailesi, sevenleri, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Milletimize başsağlığı diliyorum. Rabbim Şehidimizin makamını âlî eylesin" ifadelerini kaydetti.

Kaynak: Haber Global TV

MSB Irak başika Roket