Son Dakika! Milli Savunma Bakanı Akar: 100 terörist etkisiz hale getirildi

son dakika Milli Savunma Bakanlığı

Milli Savunma Bakanı Akar terör operasyonlarındaki son bilgileri paylaşarak "Pençe-Kilit Operasyonu'nda bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 100'ü geçti." dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Küçükakyüz ile dün ilk olarak Mardin'e, oradan Şırnak'taki 23'üncü Piyade Tümeni'ne gitti. Daha sonra Pençe Kilit Operasyonu bölgesinin hemen yakınında sınırın sıfır noktasındaki Işıklı Üs Bölgesinde incelemelerde bulunan Bakan Akar, geceyi Çukurca'daki 2. Ordu Taktik Komuta Yeri'nde geçirdi

Akar, beraberindeki Genelkurmay Başkanı, Kara ve Hava Kuvvetleri komutanları ile, operasyonda görev yapan sınır hattındaki ve sınır ötesindeki birliklerin komutanları ile video konferans yöntemi ile toplantı yaptı. 

"ŞEHİTLERİMİZİN KANINI YERDE BIRAKMADIK"

Akar açıklamasında "Komandolarımız bir grup teröristi mağarada sıkıştırdı. Mehmetçiğin 'teslim ol' çağrısına teröristlerin ateşle karşılık vermesi sonucu mağaraya yönelik operasyon gerçekleştirildi. Söz konusu operasyonla birlikte Pençe Kilit Operasyonu'nda bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 100'ü geçti. Şehitlerimizin kanlarını, yakınlarının gözyaşlarını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. Türk Silahlı Kuvvetlerinin tek hedefi teröristlerdir. Kürtler ve Türkler kardeştir. Bunun en açık kanıtı şehitlikler. Bütün şehitliklerde Türkler-Kürtler-Araplar birlikte yatıyor" dedi.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika Milli Savunma Bakanı Akar terörist terör operasyonu