Bahçeli'den Özgür Özel'e 'Dersim' tepkisi

Haberglobal.com.tr
Gündem haberleri MHP Devlet Bahçeli

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında ilk mitingin Mersin'de olacağını belirterek "Cumhur bizim Türkiye hepimizindir. Hep birlikte ayrılmadan ayrışmadan çalışacağız" mesajını verdi. Bahçeli, CHP lideri Özel'e tepki göstererek "Türkiye'de Dersim diye bir yer yoktur." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu.

Bahçeli'nin konuşmalarından satır başları: 

14 ve 28 Mayıs seçimlerinden sonra 31 Mart Mahalli İdareler seçimleriyle Türkiye'miz iyice hızlanacaktır. 30 büyükşehir, 51 il olmak üzere toplamda 1389 belediyenin 5 yıllık yol haritası Türk milleti tarafından belirlenecektir.

DEM'lenmiş CHP, Anadolu irfanı karşısında mağlup olacaktır. Terör örgütleri, bölücü maşalar, ekonomik tetikçiler, emperyalizm piyonları, Cumhuriyet karşıtları 31 Mart'ta hiç unutmayacakları bir ders alacaktır. Cumhur İttifakı 31 Mart seçimleriyle Türkiye'nin geleceğini inşa edecek, demokrasi meşalesiyle aydınlatacaktır.

Anadolu irfanına güveniyoruz. 31 Mart seçimleriyle birlikte Türkiye'miz iyice hızlanacak. Cumhurda olanlar şahlanacaklardır. CHP Anadolu irfanı karşısında mağlup olacaktır. Terör örgütü, bölücü örgütler, sözde aydınlar halkın ve hakkın aleyhinde planlar yapanlar istediklerini alamayacaklar. Yerel yönetimlere vurulan paslı zincirler kırılacak. Bünyesinde birlik ve birlik sağlayamamış bir partiye güven duyulamaz

Cumhur ittifakı 31 mart seçimleriyle Türkiye'nin geleceğini yeniden inşa edecektir. Cumhur bizim Türkiye hepimizindir. Ayrılmadan ayrışmadan hep birlikte çalışacağız. Bir olacağız, doğru olacağız, duruşumuzla örnek olacağız. 

BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESİ'NDEKİ OLAYLAR

İstanbul Büyükçekmece Belediyesi'nde vuku bulan şaibeler, kaba güç gösterileri her vicdan sahibi tarafından telin edilmiştir. CHP'nin siyasi ayaları bozulmakla kalmamış, bu zihniyet milletle arasına duvar çekmiştir.

ÖZGÜR ÖZEL'E 'DERSİM' TEPKİSİ

CHP'nin dikişi yama tutmayan genel başkanına hatırlatmak isterim ki Türkiye'de 'Dersim' diye bir il yoktur. Olan ise tunç yüreklilerin yaşadığı Tunceli'dir.

Ankara'yı, İzmir'i CHP'den kurtarmak istiklalin şeref bahsidir. Ankara'da DEM'lenip Kandil'den dökülen CHP gidecek, hasretle beklenen huzur gelecektir. DEM'lenmiş CHP gidecek Türkiye Yüzyılı gerçekleşecektir.

CHP'de çatlak sesler, çamur hesaplar öne çıkmıştır. İç karışıklık had safhadadır. Bir siyasi acziyete güven duyulamaz, yerel yönetimlerde sorumluluk verilemez. İstanbul muradına erecek, Ankara'ya Altınok mühür vuracak. İzmir'de de dağın sıcaklığı tuncu eritip savuracaktır.

İLK AÇIK HAVA TOPLANTISI MERSİN'DE

"Cumhur bizim Türkiye hepimizindir" diyerek ilk açık hava toplantımızı 28 Ocak 2024'de Misak-ı Milli'nin ilan edilişinin 104'üncü yılında Mersin'de gerçekleştireceğiz. 4 Şubat'ta da Manisa'da gerçekleştireceğimizi paylaşmak istiyorum.

İSRAİL'E GAZZE TEPKİSİ

Gazze'de ateşkes sağlanmalı, barış için massa kurulmalı. Biden ile Netanyahu arasında yapılan telefon görüşmesinde iki devletli çözümün konuşulduğu ve İsrail Başbakanının buna sıcak bakmaya başladığı söylenmektedir. Dileğimiz BM Güvenlik Konseyi'nin bugün yapacağı toplantıdan bağlayıcı bir karar çıkmasıdır. Batı'nın desteği soykırım suçuna aleni ortaklıktır."

"KÜRESEL BİR KOMPLONUN HEDEFİNDEYİZ" 

Amaç Türk milletinin hakimiyetini kırmaktır.  Ülkemizin bir kuşatma altında tutulduğu, buna benzer durumların sık sık yaşandığına şahit olunacaktır. Türk milletinin varlığından ürken sömürgeci güçler, sürekli olarak üzerimize hücum etmiştir. Küresel mevziler tahkim edilmiştir. Kimi zaman iç hassasiyetleri kaşıyarak, kimi hainleri görevlendirerek kimi zaman da savaşlarla sonuç alınmak istenmiştir.

İmparatorluğumuz ilk kuşatmaya deniz ve okyanuslarda maruz kalmıştır. İkinci kuşatma Kuzey Afrika üzerinden yapılmış, buralar hakimiyetimizden alınmıştır. Üçüncü kuşatma Arap Yarımadası üzerinden gerçekleşmiş, topraklar teker teker kaybedilmiştir. Dördüncü kuşatma Balkanlarda icra edilmiştir. Nitekim evladı Fatihan'ın çilesi bitmemiştir. Beşinci kuşatma da adalar ve Kıbrıs üzerinden yapılmıştır. Çizilen bu sınırlar zaman aşımına uğramayacak Misak-ı Milli ile belirlenmiştir.

Bu kuşatmaların daha vahşisi bugün içimizdeki işbirlikçilerle yürütülmektedir. Küresel bir komplonun hedefindeyiz. Bu defa hedef kardeşliğimizdir, milli birlik ve bekamızdır. Şer ittifakının üniter yapımıza cephe almasının nedenini burada aramak lazımdır.

Yeni hedefleri 31 Mart'tır.  Bölgemizdeki istikrarsızlıkları ülkemize ithal etmek için çırpınan mandacıları uyarıyorum; gittiğiniz yol yol değildir. Bu vatanı, bu milleti, bu devleti canı

ALPER GEZERAVCI ÖVGÜSÜ

Mazinin ihtişamlı devirlerinin tekrar dirilişe geçmesinden gurur duyduk. Mersin doğumlu Alper Gezeravcı astronotumuzun uzaya varması Türk milleti için önemlidir. İstikbalin göklerde olduğunun teyidi yapılmıştır. Türk Milleti artık uzaydadır. Ve devamı gelecektir.

DİYARBAKIR'DAKİ CUMA HUTBESİ TARTIŞMASI

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde geçen günlerde yaşanan hadise pek çok çevrede tartışılmıştır. Kaymakamımız cuma namazı için camiye gitmiştir. İmam, hutbe sırasında şehitlerin kısmını es geçmiştir.  Kaymakam müdahale ederek okunmasını sağlamıştır. Kaymakam şiddet uyguladığı bahanesiyle küçük bir çizik için darp raporu almak müslümanca bir tavır değildir. Şehitlerimizin Kuran-ı Kerim'de köşkleri cennetedir. Kulp Kaymakamımız Burak Akeller'i alnından öpüyorum."

EMEKLİ MAAŞLARINA İYİLEŞTİRME

Emekli maaşlarına iyileştirmeyi destekliyorum. Daha fazlasını hak ediyorlar.

İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ

Çıkışta gazetelerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, İsveç'in NATO üyeliğinin onaylanmasına ilişkin protokole bugün Genel Kurul'da geçerli desteği vereceklerini açıkladı.

Bahçeli, "Komisyonda görüşmeler sırasında MHP üyesi arkadaşlarımız İsveç'e Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi ve yönetimin ortaya koymuş olduğu tavırları özleşir gibi hareketle destek vermiştir." dedi.