Meteoroloji'den Marmara Bölgesi için kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü
Meteoroloji'den Marmara Bölgesi için kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Marmara Bölgesi'nde bu akşam saatlerinden itibaren kar yağışı ve soğuk hava etkisini gösterecek. Düşen hava sıcaklıklarıyla birlikte Marmara Bölgesi'nin Edirne ve Kırklareli kentlerinde kar yağışı etkili olacak.

Uzun zamandır Marmara Bölgesi'ne gelmesi beklenen kar yağışının bu akşam saatlerinden itibaren etkili olacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Marmara Bölgesi'nde bulunan Edirne ve Kırklareli kentlerinde kar yağışı etkisini göstermeye başlayacak. Kar yağışıyla birlikte mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıkları da düşecek. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından  art arda yayımlanan hava tahmin raporlarına göre Marmara Bölgesinde bu gece kar yağışının etkili olması bekleniyor. Yurdun birçok bölgesinde etkisini gösteren kar yağışının Marmara Bölgesi kentlerinde de etkili olacağı duyuruldu. Kar yağışının yüksek kesimlerde görülmesi ancak şehir merkezlerinde etkili olmaması bekleniyor. 

Marmara Bölgesinde kar yağışının başlaması beklenirken Batı Karadeniz illeri için de şiddetli fırtına uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan güncel hava tahmin raporuna göre, Batı Karadeniz'de kuvvetli fırtına etkili olacak.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Batı Karadeniz'in doğusunda bugün akşam saatlerinden itibaren batı ve güneybatıdan saatteki hızı 75 kilometreyi bulan kuvvetli fırtına beklendiği aktarıldı.

Açıklamada, oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Diğer

Meteoroloji Genel Müdürlüğü meteoroloji haberleri kar haberleri İstanbul kar haberleri