Meteoroloji'den 'İstanbul' için son dakika uyarısı! Sabah saatlerinden itibaren etkili olacak...

sağanak yağış İstanbul Meteoroloji Genel Müdürlüğü
Meteoroloji'den 'İstanbul' için son dakika uyarısı! Sabah saatlerinden itibaren etkili olacak...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre yarın (10 Temmuz Pazar) sabah saatlerinden itibaren İstanbul genelinde gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son dakika bilgisine göre, yarın İstanbul genelinde gök gürültülü sağanak bekleniyor. Kuvvetli yağışların, il genelinde, sabahın ilk saatlerinden itibaren etkili olması bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, pazar günü sabah saatlerden itibaren bölgenin doğusunda (İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova) yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak etkili olacak.

Sel, su baskını, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BİR UYARI DA AFAD'DAN GELDİ!

AFAD da vatandaşları, sağanak yağış nedeniyle yarın meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması konusunda uyardı. 

AFAD'dan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Meteoroloji’den alınan bilgilere göre, Pazar günü ilk saatlerden itibaren, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Balıkesir ve Çanakkale’nin doğusu ile zamanla Bolu Düzce, Karabük, Zonguldak ile Kastamonu, Sinop ve Bartın’ın iç kesimleri; Ankara, Eskişehir ve Çankırı; Afyonkarahisar ve Kütahya çevreleri ile Çorum’un batısında kuvvetli yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun."

İSTANBUL'UN KUZEY KESİMLERİ VE ANADOLU YAKASI'NDAKİ ŞİDDETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji, yurdun kuzeybatı kesimleri ile İstanbul'un kuzey kesimleri ve Anadolu Yakası'ndaki şiddetli yağışlara karşı uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yarın günün ilk saatlerden itibaren yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağı belirtildi.

Açıklamada, yağışın İstanbul'un kuzey kesimleri ve Anadolu Yakası ile Kocaeli, Sakarya ve Düzce çevreleri, Balıkesir'in kuzey, Zonguldak ve Bursa'nın batı kesimlerinde yerel olarak çok kuvvetli, yer yer de şiddetli olmasının beklendiği kaydedildi.

Yağışların, sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve kuvvetli rüzgarın çeşitli olumsuzluklara yol açabileceği belirtilen açıklamada, yetkililer ve vatandaşların tedbirli olması istendi.

AFAD uyarı mesajı

 

 

 

Kaynak: AA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul sağanak yağış İstanbul hava durumu