Son dakika Meteoroloji'den bir 'kırmızı kodlu' uyarı daha! Çok kuvvetli geliyor AFAD'dan yağış açıklaması

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Antalya
Son dakika Meteoroloji'den bir 'kırmızı kodlu' uyarı daha! Çok kuvvetli geliyor AFAD'dan yağış açıklaması

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 'kırmızı kodlu' uyarı yapılan, ardından şiddetli yağış ve fırtınanın etkisi altına giren Antalya için ikinci kez 'kırmızı kod' verildi. Meteoroloji'den yayımlanan yeni raporda, Burdur için de 'sarı kodlu' uyarı yapıldı. AFAD, Antalya'daki son durumu açıkladı.

Alınan son dakika bilgisine göre, 'kırmızı kodlu' uyarı verilen Antalya'da sağanak yağış ve fırtına şiddetli şekilde etkisini sürdürüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan yeni raporda Antalya için ikinci kez 'kırmızı kodlu' uyarısı yapıldı. Yeni raporda Budur için de 'sarı kodlu' uyarı yapıldı. 

Meteoroloji'den gelen son dakika değerlendirmesine göre, "Hava sıcaklıklarının genellikle mevsim normalleri civarında, batı kesimlerde yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor." denildi. 

Şiddetli yağış ve fırtınanın etkili olduğu Antalya'ya için yeniden kırmızı kodlu uyarı geldi. Burdur için ise sarı kodlu uyarı yapıldı. 

AFAD’DAN ANTALYA'DAKİ YAĞIŞLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAYIMLANDI

AFAD tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmede, 29 Aralık 2021 gece saatlerinden itibaren Antalya merkezin yanı sıra Kemer, Kumluca ve Finike’de yerel olarak etkili yağışların yaşanacağı bildirilmiştir.

Ortaya çıkabilecek olumsuz durumlara karşı Başkanlığımız tarafından müdahale çalışmalarına destek vermek üzere görevlendirilen personel ile birlikte, Kumluca Koordinasyon Merkezinde 18 personel, 4 dalgıç, 6 araç, 3 bot ve Merkezdeki Koordinasyonda 20 personel, 6 araç, 3 dalgıç, 3 bot hazır bulunmaktadır. Ayrıca, İYAK Derneğinden 6 personel ve 1 araç, SKUT Derneğinden 10 personel ve 1 araç hazır bekletilmektedir.

112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ'NE TOPLAM 50 İHBAR GELDİ

Antalya Valiliği tarafından il genelinde gerekli önlemler alınmış ve uyarılar yapılmış olup, Antalya Merkez, Aksu, Döşemealtı, Kepez, Kemer, Konyaaltı, Kumluca, Manavgat ve Muratpaşa ilçelerinden 112 Acil Çağrı Merkezi’ne toplam 50 ihbar gelmiştir. Su baskını ihbarlarına belediye ve itfaiye ekipleri tarafından müdahale edilmiştir.

Yapılan ölçümler neticesinde son 24 saat içerisinde rüzgar hızı: Kemer 124 km/sa, Antalya Körfezi 144 km/sa, Kaş 98 km/sa olarak ölçülmüştür. Yağış miktarı, Döşemealtı 147 kg/m2, Kepez 130 kg/m2 , Muratpaşa 114 kg/m2 , Kemer 139 kg/m2 , Korkuteli 136 kg/m2, Kumluca 78 kg/m2 ve Finike 54 kg/m2 olarak gerçekleşmiştir. Aşırı yağışlardan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Gelişmeler takip edilmektedir” denildi.

 

 

Kaynak: Diğer

Meteoroloji Genel Müdürlüğü meteoroloji Meteoroloji son dakika haberleri