Meteoroloji'den 34 il için 'sarı kodlu' uyarı! Çok kuvvetli geliyor...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sağanak yağış
Meteoroloji'den 34 il için 'sarı kodlu' uyarı! Çok kuvvetli geliyor...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) güncel hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, sağanak yağışlar yurt genelinde etkisini sürdürecek. Meteoroloji, 12 Haziran Pazar günü için 34 ile 'sarı kodlu' uyarı verdi. İşte o iller...

Yurt genelinde bir süredir etkisini sürdüren ve sel felaketlerine neden olan kuvvetli yağışlar hafta sonunda da devam edecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 5 günlük güncel hava tahmin raporuna göre, sağanak yağışlar, yurt genelinde etkisini sürdürmeye devam edecek. Bu gece saatlerinde durması beklenen yağışların yarın (12 Haziran Pazar) itibarıyla yarından itibaren yeniden etkisini göstermesi bekleniyor. Meteoroloji, vatandaşları meteorolojik verileri yakından takip etmeleri ve tedbir almaları hususunda uyarırken 34 il için 'sarı kodlu' uyarı yayımladı. İşte o iller.. 

34 İL İÇİN 'SARI KODLU' UYARI

Adana, Amasya, Afyonkarahisar, Ankara, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Niğde, Ordu, Sakarya, Sinop, Tekirdağ, Tokat, Zonguldak, Bartın, Ardahan, Yaloa, Karabüz ve Düzce için sarı kodlu uyarı yapıldı.

 

Kaynak: Haber Global TV

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sarı kodlu uyarı sağanak yağış