Meteoroloji uyardı! Bu illerde yaşayanlar dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü
Meteoroloji uyardı! Bu illerde yaşayanlar dikkat

Çetin kış şartları Doğu Anadolu Bölgesi'nde hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Eksi 18 derece ile en düşük sıcaklığın Kars'ta ölçüldüğü bölgede; Van, Bitlis, Muş ve Hakkari illeri için çığ uyarısı yapıldı. Yurt genelinde ise toplam 33 il için sarı kodlu çığ uyarısında bulunuldu.

Doğu Anadolu'daki Van, Bitlis, Muş ve Hakkari için çığ uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava çok bulutlu, Hakkari'de akşam, Muş ve Bitlis'te gece saatlerine kadar aralıklarla karlı olacak. Hava sıcaklığının mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgar güney ile batı yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Gün içinde en yüksek sıcaklığın Van'da sıfır, sıfırın altında olmak üzere Hakkari'de 3, Bitlis'te 2 ve Muş'ta 1 derece olması bekleniyor.

Bölgede, buzlanma, don, sis ve pus ile eğimli ve dik yamaçlarda çığ riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BÖLGEDE EN DÜŞÜK SICAKLIK EKSİ 18 DERECE İLE KARS'TA ÖLÇÜLDÜ

Kar yağışı ve tipinin bir süredir aralıklarla etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 18 derece ile Kars'ta ölçüldü.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu geçecek.

Ağrı ve çevresinde aralıklı kar yağışlı olacak bölgede, gece ve sabah saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı ile pus hadisesi bekleniyor.

Sıcaklığın mevsim normallerinin altında seyredeceği bölgede, rüzgar güneyden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 18, Ardahan'da 17, Erzurum'da 14, Ağrı'da 9, Tunceli'de 8, Erzincan'da 7 ve Iğdır'da 2 derece ölçüldü.

Gün içinde en yüksek sıcaklığın ise Tunceli ve Iğdır'da sıfır, sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 2, Erzurum, Kars ve Erzincan'da 4, Ardahan'da 6, derece olması bekleniyor.

Bölgede buzlanma, don, sis ve pus ile yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimi dik yamaçlarda çığ riskinden dolayı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

ERZURUM'DA SOĞUK HAVA

Erzurum'da aralıklarla etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle kent merkezinde soğuk hava etkisini sürdürüyor.

Cadde ve sokakların karla kaplandığı kentte, vatandaşlar iş yerlerinin önünü temizledi.
Kar yağışıyla birlikte soğukların da etkili olduğu şehirde, belediye ekipleri çalışmalarına devam ediyor.
Kentin bazı kesimlerinde ise sis etkili oldu.

ARDAHAN

Ardahan'da da etkili olan soğuk hava yaşamı olumsuz etkiliyor.
Kentte soğuk hava nedeniyle buzlanma meydana geldi.
Çatılarda sarkıtlar oluştu.

AĞRI

Ağrı’da da etkili olan soğuk hava nedeniyle çatılarda sarkıtlar oluştu.
Aralıklarla kar yağışının etkili olduğu kentte, belediye ekipleri karla mücadele çalışması yürütüyor.

KARS

Kars'ta soğuk hava yaşamı olumsuz etkiliyor.
Kentte etkili olan soğuk hava nedeniyle bina çatılarında buz sarkıtları oluştu. Belediye ekipleri kaldırımlarda oluşan buzları kırdı.

Bazı vatandaşlar ise araçlarının üzerini battaniye, halı, branda ile örterek soğuk havadan korumaya çalıştı.

BU İLLERDE YAŞAYANLAR DİKKAT

33 İL İÇİN SARI KODLU ÇIĞ UYARI YAPILDI

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından; Ağrı, Artvin, Bitlis, Çorum, Erzincan, Giresun, Kars, Malatya, Ordu, Samsun, Sinop, Tokat, Tunceli, Zonguldak, Şırnak, Ardahan, Düzce, Amasya, Bingöl, Bolu, Elazığ, Erzurum, Gümüşhane, Kastamonu, Muş, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Van, Bayburt, Bartın, Karabük için sarı kodlu çığ uyarısı yapıldı.

 

 

 

Kaynak: AA

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü haberleri meteoroloji meteoroloji haberleri Meteoroloji son dakika haberleri kar haberleri