Mersin'de yaşamı felç eden kuvvetli yağış can aldı

Mersin'de yaşamı felç eden kuvvetli yağış can aldı

Mersin'de dün sabahtan beri etkili olan kuvvetli yağış, yaşamı felç etti. Meydana gelen heyelanda 1 kişi hayatını kaybetti. Gelen son dakika bilgisine göre, yağış nedeniyle kaybolan bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı ve ölü sayısı 2'ye yükseldi.

Meteoroloji'nin 'kırmızı kod' uyarısı yaptığı Mersin'de aralıksız devam eden yağmur, hayatı felç etti. Gece boyunca devam eden yağmur, başta merkez Mezitli ilçesi olmak üzere hayatı olumsuz etkiledi. Sokaklar göle dönerken birçok cadde ise su altında kaldı. Kriz masası oluşturan Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) ekipleri, sel sularına müdahale etmeye başladı.

Yağmur, Erdemli ilçesinde heyelana neden oldu. İlçenin Çeşmeli Mahallesi'nde Burhan Dede mevkiinde yağış nedeniyle meydana gelen heyelanda, 6 kişilik ailenin yaşadığı baraka çöktü. Aile fertlerinden 5'i kendi çabalarıyla toprak ve molozların altından çıktı. Babalarına ulaşamayan çocuklar, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine 2 ambulans, 6 itfaiye aracı, AFAD, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Erdemli Belediyesi ekipleri bölgeye sevk edildi. Ekiplerin yaklaşık 1,5 saatlik çalışmasıyla İbrahim Öngel'in cansız bedenine ulaşıldı. Öngel'in cenazesi otopsi için Mersin Devlet Hastanesi'ne götürüldü. 

ÖLÜ SAYISI 2'YE YÜKSELDİ

Mersin'in Mut ilçesinde, dereye uçan Ali Büyükgüdük yönetimindeki 42 J 9555 plakalı otomobilden sel sularına kapılan Yunus Gök'ün (34) cansız bedenine ulaşıldı. AKUT ve itfaiye ekipleri, Gök'ün cesedini 700 metre uzaklıkta, dere yatağında buldu. Yunus Gök'ün cansız bedeninin, otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği belirtildi.

Erdemli'de heyelan sonrası enkaz altında kalan İbrahim Öngel'in (62) ardından Yunus Gök'ün cesedine ulaşılmasıyla kentte kuvvetli yağış nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı, 2'ye çıktı.

Mersin'de yaşamı felç eden kuvvetli yağış can aldı - Resim : 1

METREKAREYE 180 KİLOGRAM YAĞIŞ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Maalesef kötü bir haber var. Mut'te dereye uçan araçta bir vatandaşımız bulunmuştu. Bir kişiye ulaşılamamıştı. Birkaç saat önce onun cansız bedenine ulaşıldı" dedi. Seçer, "Erdemli ilçemizde heyelan altında kalan bir yurttaşımız dün gece hayatını kaybetmişti. 24 saat içinde toplam iki can kaybı var" diye konuştu. Kente düşen yağış miktarı hakkında da bilgi veren Seçer, şunları söyledi: 

"Yağış devam ediyor. 12 saat metrekareye 140 kilo yağış düşmüştü. Şu anda yaklaşık 24 saate ulaşıyoruz. 180 kilolara kadar çıktığı bilgileri var. Akşam saatlerine kadar bu yağış devam edecek. Bir 50 kilogram daha metrekareye yağış düşeceği tahmin ediliyor. Rüzgar da önemli bir etken. deniz kabarması sahil bölgelerinde önemli sorunlar yaşatıyor."

Belediye ve valiliğin üzerine düşen görevi yaptığını söyleyen Seçer, "Biz de belediye olarak bütün birimlerimizle dünden bu yana çalışıyoruz. Bütün bu çalışmaları arkadaşlarımız var güçleriyle gerçekleştirdi. Henüz tehlike geçmiş değil yağış devam ediyor. Umut ediyorum, kısa süre sonra rüzgar ve yağmur şiddetini azaltır ve tehlike geçmiş olur" ifadelerini kullandı.

Mersin'de yaşamı felç eden kuvvetli yağış can aldı - Resim : 2

ELEKTRİK DİREKLER DEVRİLDİ

Silifke’nin yüksek kesimlerindeki olumsuz hava şartları nedeniyle elektrik direklerinin devrilmesi ve iletim hatlarının kopması sonucu birçok mahalle elektriksiz kaldı. Bir elektrik direği ise çatma diye tabir edilen bir evin üzerine devrildi. Kar yağışı ve fırtına sonucu elektrik direklerinin devrildiği ve iletim hatlarının koptuğunu belirten vatandaşlar, yetkililerin bir an önce çalışma başlatıp, mahallelerine elektrik verilmesini istediler.

Silifke İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler ise Silifke’den Kırobası, Saraydın, Kavak, Çatak, Kıca mahallelerine giden karayolunun Topboğazı mevkisinde buzlanma yaptığını ifade ederek, araçların kar lastiksiz ve zincirsiz geçişine izin vermiyor.

Mersin'de yaşamı felç eden kuvvetli yağış can aldı - Resim : 3

TEKNELER BATTI

Pazartesi gece yağan aşırı yağmur ve fırtına nedeniyle 4 ayrı balıkçı teknesi battı. Taşucu Limanında 2 ve Boğsak koyunda bağlı bulunan 2 balıkçı teknesi olmak üzere 4 balıkçı teknesi sulara gömüldü.

Mersin'de yaşamı felç eden kuvvetli yağış can aldı - Resim : 4

SEL SULARI ARAÇLARI SÜRÜKLEDİ

erkez Mezitli ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde taşan dere sularının ulaştığı bir sitenin otoparkındaki 20 araç sürüklendi. Araçların bazıları taşkın sularıyla diğer araçların üzerine çıktı. Sitedeki bazı dairleri ise su bastı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin inceleme yaptığı siteye sevk edilen 5 çekici, sıkışan araçları kurtarmaya çalıştı.

Mersin'de yaşamı felç eden kuvvetli yağış can aldı - Resim : 5

TARIM ARAZİLERİ SULAR ALTINDA KALDI

Dün başlayan ve etkisini giderek arttıran sağanak, tarım arazilerinin sular altında kalmasına, seraların hasar görmesine neden oldu. Çiftçilerin seralardaki suyu kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştığı görüldü.

Bu arada, Tarsus Kaymakamlığınca alınan karar doğrultusunda, dün kaldıkları çadırlardan tahliye edilerek spor salonlarına yerleştirilen tarım işçilerine, Tarsus Belediyesince üç öğün yemek verildiği belirtildi.

Mersin'de yaşamı felç eden kuvvetli yağış can aldı - Resim : 6

3 İLÇEDE OKULLAR TATİL EDİLDİ 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Mersin merkez ilçeleri, Tarsus, Çamlıyayla ve kıyı ilçelerinde metrekareye 100- 200 kilogram yağış düşmesinin beklendiğini açıklanması üzerine Gülnar ilçesinde taşımalı eğitimin yapıldığı okullarda eğitime bir gün ara verildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli, hamileler, şehit yakınları, gaziler ve süt izni kapsamında olanların izinli sayılacağı bildirildi. 

Erdemli ilçesinin Toros Dağları eteklerinde bulunan ve yoğun kar yağışından etkilenen Güzeloluk, Karayakup, Sorgun ve Sarıkaya mahallelerinde taşımalı eğitim ile Erdemli Sağlık Lisesi'nde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Çamlıyayla ilçesinde ise yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bugün tatil edildi.

Mersin meteoroloji yağış