Kuzey Marmara Otoyolu’nda yolcu otobüsü şarampole uçtu

Gündem haberleri

İstanbul'da TEM bağlantı yolunda Ümraniye istikametine giden şehirler arası yolcu taşıyan otobüs, yoldan çıkarak yaklaşık 30 metrelik şarampole uçtu. Üç kişi hayatını kaybetti, 18 kişi yaralandı.

TEM bağlantı yolunda Ümraniye istikametinde ilerleyen Pamukkale firmasına ait Kırklareli Vize'den Denizli'ye giden yolcu otobüsü, yağışın etkili olduğu Çamlık Tüneli mevkisinde yoldan çıkarak yaklaşık 30 metrelik şarampole yuvarlandı.

Kaza yerine çok sayıda ambulans, itfaiye, UMKE, AFAD ve polis ekibi sevk edildi. Kazada bazı yolcular araçta sıkıştı, bazıları da otobüsten dışarı savruldu. Otobüste sıkışanlar itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Kazada otobüs şoförü Erol Çevik(52) ile Cafer İzmirli (30), Uğur Gökner(29) hayatını kaybetti.  Kazada yaralanan 18 yolcu, sağlık görevlilerinin ilk müdahalesi sonrası çevredeki hastanelerde tedavi altına alındı.

Cenazeler, incelemenin ardından Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Olay yeri inceleme ekipleri çalışmalarını sürdürüyor, yolun iki şeridi trafiğe kapatıldı.

"HIZA UYANDIM, ÇOK HIZLI GİDİYORDU"

Yaralandığı kaza ilişkin açıklama yapan bir yolcu, Bursa’ya gitmek için Esenler’den otobüse bindiğini söyleyerek, “Ben uyku halindeydim. Gözümü bir anda açtım. Hıza uyandım zaten. Çok hızlı gidiyordu. Sonra bir anda kaymaya başladı, sonra takla attık zaten. Arka koltuğumda 2 çocuk, 1 kadın oturuyordu” dedi.

Kuzey Marmara Otoyolu’nda yolcu otobüsü şarampole uçtu - Resim : 2

Kuzey Marmara Otoyolu’nda yolcu otobüsü şarampole uçtu - Resim : 3

Kuzey Marmara Otoyolu’nda yolcu otobüsü şarampole uçtu - Resim : 4

Kaynak: DHA

Kuzey Marmara Otoyolu son dakika yolcu otobüsü