Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplanıyor! Yeni yasaklar gelecek mi?

son dakika son dakika haber koronavirüs Fahrettin Koca
Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplanıyor! Yeni yasaklar gelecek mi?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplanacak. Ramazan ayında tam kapanma olacak mı? Korkutan vaka sayıları sonrasında hangi ek tedbirler alınacak?

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısında ülke genelindeki vaka artışları ve tedbirler değerlendirilecek. Herkesin merak ettiği kapanma olup olmayacağına ilişkin sorular toplantının ardından netleşecek. 

Önce Bilim Kurulu, ardından Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanacak. Koronavirüs ile mücadelede gözler yeni haftada yapılacak iki kritik toplantıda olacak.

Son dönemde tespit edilen vakaların yüzde 85'i farklı varyantlardan oluşuyor. Bunun için mutasyonlu virüsün seyri enine boyuna analiz edilecek. Kabinenin öncelikli gündemi koronavirüs olacak

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin öncelikli gündemi de yine koronavirüs olacak. Bakan Koca toplantıda sunum yapacak. Bilim Kurulu'nun tavsiye kararlarını kabine üyeleri ile paylaşacak.

YENİ RİSK HARİTASI ÇIKARILACAK

İllerdeki yüz bin nüfusa karşılık gelen vaka sayısını gösteren harita üzerinde değerlendirme yapılacak. Ramazan ayını fırsat bilerek insan hareketliliğini azaltma, vaka sayılarını düşürme amacıyla yeni risk haritası çıkarılacak.

Bu doğrultuda alınması planlanan ek tedbirler kabine toplantısında görüşülecek. 81 ilde tedbirlere nasıl devam edileceğine karar verilecek.

AŞILAMA HIZ KAZANACAK

Sağlık Bakanlığı'nın hedefi temmuz ayına kadar 20 yaş üstünün tamamını aşılamak. Bu noktada, toplantılarda, Türkiye'deki son durum ve yol haritası üzerinde durulacak.

Çin, Almanya ve Rusya başta olmak üzere yurtdışından aşı tedariki ile yerli aşı çalışmaları ele alınacak. 

 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu koronavirüs