Konya kent merkezinde askeri eğitim uçağı düştü!

Konya son dakika

Konya kent merkezinde cezaevi yakınlarında askeri eğitim uçağı düştü. MSB'den yapılan açıklamada "Türk Yıldızlarına ait F-5 tipi bir uçağımız kuş çarpması sonucu motorlarının durması nedeniyle kaza kırıma uğramış. Pilotumuz uçaktan atlayarak sağ olarak kurtulmuştur" denildi.

Merkez Karatay ilçesi cezaevi yakınlarında askeri eğitim uçağı düştü. Pilotun fırlatma koltuğunu kullanıp atlayarak kurtulduğu belirtildi.

MSB'DEN AÇIKLAMA

MSB'den kazaya ilişkin yapılan açıklamada "Türk Yıldızlarına ait F-5 tipi bir uçağımız kuş çarpması sonucu motorlarının durması nedeniyle kaza kırıma uğramış. Pilotumuz uçaktan atlayarak sağ olarak kurtulmuş gerekli kontrol ve tedavisi için hastaneye sevk edilmiştir. Pilotumuzun sağlık durumu iyidir" denildi.

 KONYA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Valilikten yapılan açıklamada "3. Ana Jet Hava Üs ve Garnizon Komutanlığına bağlı eğitim uçağı 12.40 sıralarında Karat ilçemiz Tatlıcak mevkiinde düşmüştür. Uçağın pilotu paraşütle atlayarak sağ olarak kurtulmuştu. Kazan sonucu can kaybı bulunmamaktadır." denildi.

KONYA VALİSİ ÖZKAN'DAN DÜŞEN TÜRK YILDIZLARI UÇAĞININ PİLOTUNA ZİYARET

Konya'da Türk Yıldızları’na ait F-5 tipi uçak kuş çarpması sonucu motorların durması nedeniyle düştü. Pilot uçaktan atlayarak kurtuldu. Uçağın pilotu gerekli sağlık kontrolleri ve tedavisinin yapılması için Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Olayın ardından Konya Valisi Vahdettin Özkan hastaneye giderek pilotu ziyaret etti. Vali Özkan, doktorlardan ve askeri yetkililerden pilotun durumu ile ilgili bilgi aldı. Pilotun sağlık durumunun iyi olduğu, gerekli kontrollerinin yapıldığı öğrenildi.

Konya kent merkezinde askeri eğitim uçağı düştü! - Resim : 2

GEÇEN SENE DE KAZA GERÇEKLEŞMİŞTİ

Nisan 2021'de de Konya'da akrobasi timi Türk Yıldızları'na ait NF-5 tipi bir gösteri uçağı eğitim uçuşu sırasında düşmüştü.

Kazada pilot yüzbaşı Burak Gençcelep şehit olmuş ve bu Türk Yıldızları'nın ikinci şehidi olarak kayıtlara geçmişti.
Daha önceden 13 Mart 2012 yılında meydana gelen kazada pilot Yüzbaşı Ümit Özer hayatını kaybetmişti.

 

Kaynak: Haber Global TV

Konya konya son dakika