Kocaeli'de bir kişi fabrikayı basıp işçileri rehin aldı! Saldırganın sosyal medya paylaşımları şoke etti

KOCAELİ / DHA
Kocaeli Gündem haberleri Asayiş

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde ABD firması olan Procter and Gamble (P&G) fabrikasının ana binasını basan kişi, içerideki bazı işçileri rehin aldı. Olay yerine özel harekat polisleri sevk edildi. Rehine yakınlarının bekleyişi sürerken saldırganın sosyal medya paylaşımları dikkati çekti.

Kocaeli Gebze’de bugün saat 15.00 sıralarında İbrahim Y. olduğu tespit edilen saldırgan, elinde silahla ABD firması olan P&G’ye ait fabrikanın ana binasına girdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da bilgi almak üzere bölgeye hareket etti. Ayrıca fabrika önüne özel harekat polisleri yönlendirildi. 

FABRİKADA "GAZZE İÇİN YA MUSALLA YA ÖLÜM" YAZISI ÖNÜNDE POZ

Şüpheli İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla fabrikadakileri rehin aldı. Üzerinde bomba olduğunu öne süren şüphelinin, "Gazze için ya musalla ya ölüm" yazısı önünde poz verdiği görüldü.

Kocaeli'de bir kişi fabrikayı basıp işçileri rehin aldı! Saldırganın sosyal medya paylaşımları şoke etti - Resim : 1

Fabrikanın bulunduğu cadde araç ve yaya geçişine kapatıldı. Rehine yakınlarının fabrika önündeki çaresiz bekleyişi devam ederken saldırganın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar dikkati çekti.

Kocaeli'de bir kişi fabrikayı basıp işçileri rehin aldı! Saldırganın sosyal medya paylaşımları şoke etti - Resim : 2

Rehin alınan işçilerin fabrika içinden ilk görüntüsü geldi. Fabrika içinde çekilen o görüntüler, sosyal medyadan canlı olarak yayınlandı. Sosyal medyada canlı olarak aktarılan görüntüde, ortamda müzik çalındığı ve masanın üzerine sprey boyaların bulunduğu görüldü.

REHİN ALINAN ÇALIŞANIN EŞİ: ARADIM, AÇTI, "İYİYİZ, REHİN ALINDIK" DEYİP KAPATTI

Eşinin de rehin alınan çalışanlar arasında bulunduğunu söyleyen İsmet Zihni,

"Saat 14.30 gibi haber aldım. İzmit'ten geldim. O saatten beri bekliyoruz. Eşim finans departmanında çalışıyor. İlk İzmit'ten gelmeden önce aradım, açtı. 'İyiyiz, rehin alındık' dedi, telefonu kapattı. O kadar, başka bir şey demedi.

Kocaeli'de fabrikayı basıp işçileri rehin aldı

Geldiğimizde de WhatsApp'tan mesaj attı. 'İyiyiz, bize bir şey yapmadı. Yaklaşan birkaç kişi oldu. Bir iki el sağ sola ateş etti' dedi. Başka da bilgi almadık. Hiç bağlantımız olmadı. Telefonu kimse onu bilmiyoruz. Ne emniyetten ne fabrikadan kimse beni aramadı. Saat 15.00'dan beri bekliyoruz. İçeride 7 kişi varmış. Saldırgan da bir kişiymiş" ifadelerini kullandı.

Kocaeli'de fabrikayı basıp işçileri rehin aldı

FABRİKADA YAKINLARI REHİN TUTULAN VATANDAŞLARIN BEKLEYİŞİ DEVAM EDİYOR

Fabrikada yakınları rehin tutulan vatandaşların bekleyişi sürüyor. 7 fabrika işçisi İbrahim Y. isimli şahıs tarafından rehin tutuluyor.

Rehin alınan vatandaşların yakınlarının bekleyişi sürüyor

Çalışanların yakınları da saatlerdir fabrika çevresinde gelecek iyi bir haberi bekliyor. Çalışanları rehin alan şahıs ise sosyal medya hesabından zaman zaman paylaşım yapıyor.

Rehin alınan vatandaşların yakınlarının bekleyişi sürüyor

İbrahim Y. olduğu tespit edilen saldırganın yaklaşık 3 saat önce yaptığı bir paylaşımda,

"Bu saatten sonra sevdiklerimin yapacağı tek şey, benim için Filistin'e dua etmek gibi dua etmektir" dediği, bir sonraki paylaşımında ise, "Kimsenin söylediğinin umurumda olmadığının farkındasındır umarım. İster deli, ister terörist, isterse hain olsun o kapının açılacağına inanmışım ben" ifadelerini kullandığı görüldü.

Rehin alınan vatandaşların yakınlarının bekleyişi sürüyor

DIŞARI ÇIKMA FIRSATI OLDUĞU HALDE ÇIKMAMIŞ

DHA'da yer alan habere göre, saldırgan ayrıca rehinelerden Süreyya isimli bir vatandaşın fırsatı olmasına rağmen dışarıya çıkmadığını iddia ederek şu paylaşımı yaptı:

“Süreyya Hanım çıkma fırsatı olduğu halde arkadaşlarını bırakmayıp, kalarak dünyaya örnek bir davranış sergilemiştir.

SALDIRGANDAN REHİNENİN DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA: HER ÖLÜM, BİR DOĞUMA GEBEDİR

Öte yandan, yine DHA'nın haberinde yer verilen saldırganın bir diğer paylaşımında da rehinelerden birinin doğum gününün kutlanmasıyla ilgili, “Her ölüm, bir doğuma gebedir. Barışın doğumu ve barışın kapılarının açılması umuduyla” ifadeleri yer aldı.

REHİNELERDEN BİRİNİN AİLE GRUBUNA YAZDIĞI MESAJLAR ORTAYA ÇIKTI

Kocaeli Gebze’de rehin alınanlardan birinin, yakınlarının bulunduğu Whatsapp grubuna yazdığı mesajlar ortaya çıktı.

Rehinenin gruba, “Sizi çok seviyorum. Kurtarın bizi artık. İyi değilim, korkuyorum. Şarjım az. Sınır kapısı açılsın istiyor. Söyleyin açılsın yoksa çıkamayacağız” dediği görüldü.

Aile üyelerinin de kadına iyi dileklerde bulunarak teskin etmeye çalıştığı görüldü. 

Kocaeli'de fabrikayı basıp işçileri rehin aldı - REHİNELERDEN BİRİNİN AİLE GRUBUNA YAZDIĞI MESAJLAR YÜREK BURKTU